no author
no author
Gandul
Mihai Draghici - Mediafax
4455 vizualizări 18 mai 2017
UPDATE VINERI 10:50 Richard Rojas a fost pus sub acuzare pentru omucidere, tentativă de crimă şi omucidere în trafic deosebit de gravă, a anunţat presa americană, potrivit agenţiei de ştiri Dpa. Bărbatul, în vârstă de 26 de ani, originar din zona Bronx, New York, ar fi consumat drogul PCP potrivit testelor efectuate de poliţie şi suferea de "probleme psihice". Autorităţile nu cred că individul are legături cu grupuri teroriste, informază Mediafax.
 
UPDATE VINERI 07:30 Bărbatul care se afla la conducerea autovehiculului, care a intrat în mulţime, le-a mărturisit ulterior poliţiştilor că ar fi auzit "voci", potrivit unor surse din cadrul poliţiei, citate de BBC. Mai mult, aceasta le-a spus că se aştepta să moară.
 
"Trebuia să mă împuşcaţi. Voiam să îi omor", le-ar fi declarat aceasta poliţiştilor, după ce l-ar fi reţinut, potrivit Reuters.
 
Conducătorul auto a fost identificat ca fiind Richard Rojas, de 26 de ani din Bronx, fost militar. El a lovit 23 de oameni, dintre care unul a murit. Este vorba de o femeie în vârstă de 18 ani, a cărei soră, de 13 ani, a fost şi ea rănită. Ceilalţi răniţi au fost transportaţi la spital, patru  fiind în stare critică, trei răniţi grav, iar ceilalţi 15 cu leziuni serioase. Potrivit poliţiei, şoferul a făcut un viraj greşit şi a condus pe contrasens, înainte de a se răsturna cu maşina. După accident, el a încercat să fugă, însă a fost prins de poliţişti. 

„Nu este niciun indiciu că ar fi vorba de un act terorist”, a declarat primarul din New York, Bill De Blasio. 

Şoferul a mai fost arestat de două ori în trecut pentru conducere în stare de ebrietate şi are la activ alte încălcări ale legislaţiei rutiere, au declarat surse din poliţie.

ABC Breaking News | Latest News Videos

UPDATE 20:44 Potrivit ultimelor informaţii, numărul răniţilor se ridică la 22. 

UPDATE 20:06 Bilanţul a fost revizuit la un mort şi 19 răniţi. 

UPDATE 19:52 NYPD susţine că soferul a pierdut controlul maşinii care a intrat în trecători. Se pare că acesta era sub influenţa alcoolului sau a drogurilor şi avea cazier, a declarat un oficial pentru New York Times. 

UPDATE 19:48 Bilanţul a fost revizuit la 12 răniţi şi un mort. Potrivit unor surse din Poliţie şoferul autoturismului are 26 de ani şi a fost reţinut, informează abc news

UPDATE 19:40 Un bilant provizoriu indică un număr de 20 de răniţi şi un mort. 

Incidentul a avut loc în zona Times Square din New York, în apropierea străzilor 42 şi 43. Zona a fost izolată de agenţi de poliţie. Conform site-ului agenţiei Reuters, cel puţin zece persoane au fost rănite după ce un vehicul marca Honda a intrat într-un grup de persoane.

Şoferul a fost imobilizat şi reţinut, potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei. Potrivit martorilor, pare a fi un incident deliberat. Poliţia analizează circumstanţele producerii incidentului rutier, neexcluzând nicio ipoteză.  

 

#newyorkcity #timesquare #neveradullmoment

A post shared by @p_huddy913 on

 

 

A post shared by @p_huddy913 on

--

Citește și: