Panică în centrul Londrei. Două stații de metrou, închise. Poliția nu a depistat semnele unui atentat terorist. UPDATE

Panică în centrul Londrei. Două stații de metrou, închise. Poliția nu a depistat semnele unui atentat terorist. UPDATE
Publicat: 24/11/2017, 20:53
Actualizat: 25/11/2017, 14:03

Panica a pus stăpânire pe centrul Capitalei britanice vineri după-amiază când, în jurul orei locale 16:40 (18:40, ora României), stația de metrou Oxford Circus a fost evacuată de autorități din cauza suspiciunilor privind un incident de securitate. Ulterior, a fost închisă și stația Bond Street. Poliția metropolitană a tratat incidentul ca fiind unul terorist. În urma busculadei, o femeie a fost rănită, fiind singura victimă a incidentului.

Ulterior, polițiștii au anunțat că nu au depistat urmele vreunui atac armat în stația Oxford Circus.

Primarul Londrei, Sadiq Khan, a mulțumit serviciilor de securitate pentru intervențiile la alerta de securitate din centrul capitalei britanice, recomandându-le cetățenilor să rămână vigilenți, să semnaleze orice activitate suspectă și să nu intre în panică.

„În numele tuturor londonezilor și turiștilor, vreau să mulțumesc Poliției metropolitane, Poliției transporturilor, Pompierilor și Serviciului de ambulanță pentru intervențiile rapide la incidentul produs în zona Străzii Oxford”, a comunicat primarul capitalei Marii Britanii.

„Poliția metropolitană a confirmat că nu au fost găsite dovezi privind focuri de armă și că nu există victime. (…) Este extrem de important să rămânem vigilenți și să nu intrăm în panică. Este foarte bine că nu suntem indiferenți; oricând avem dubii despre ceva, trebuie să apelăm la poliție. Dacă aveți informații despre activități teroriste, vă rugăm să apelați la serviciile de securitate”, a subliniat Sadiq Khan.

Alerta de securitate a avut loc în contextul în care ducele de Cambridge, prințul William, va asista alături de ducesa Catherine la Spectacolul Regal de Varietăți programat vineri seară la Teatrul Palladium, situat lângă Stația de metrou Oxford Circus.

UPDATE 20:03Autoritățile britanice nu au depistat indicii privind producerea vreunui atac armat în stația de metrou Oxford Circus, dar, pe fondul panicii, a avut loc o mică busculadă.

„Nu am depistat niciun suspect și nici dovezi privind focuri de armă. Nu există victime. Agenții sunt încă la fața locului. Dacă vă aflați în clădiri, vă rugăm să rămâneți în interior, dacă sunteți pe stradă, părăsiți zona Străzii Oxford. Verificările continuă în centrul Londrei”, a comunicat Poliția londoneză.

Un reporter al publicației The Independent care se afla în Stația de metrou Oxford Circus a declarat că pasagerilor li s-a comunicat să părăsească rapid zona „din cauza unei urgențe de securitate”. Oamenii au intrat în panică. „Am auzit țipete, cineva a strigat să fugim. Am văzut fum, lumea a început să fugă panicată. Oamenii s-au adăpostit în clădiri”, a declarat reporterul Ryan Butcher.

O serie de atacuri teroriste au avut loc în 2017 în Marea Britanie, inclusiv în centrul Londrei. Douăzeci și două de persoane au fost ucise, iar alte 250 au fost rănite în atentatul comis în mai în orașul Manchester. În iunie, opt persoane au fost omorâte, iar 48 au fost rănite într-un atentat comis în zona Westminster din Londra. Ambele atacuri au fost revendicate de rețeaua teroristă Stat Islamic.

UPDATE 19:38Cel puțin o persoană a fost rănită în urma incidentului de securitate produs vineri după-amiază în centrul Londrei, anunță autoritățile britanice.

„Până în acest moment, am primit informații despre o femeie care a suferit răni ușoare în momentul părăsirii Stației de metrou Oxford Circus. Nu există alte victime semnalate”, a transmis Poliția britanică a Transporturilor.

UPDATE 19:26Autoritățile britanice suspectează că incidentul de securitate produs în centrul Londrei este de tip „terorist”, anunță Poliția metropolitană britanică.

„Poliția a intervenit pornind de la premisa că este un incident terorist. Agenți înarmați sunt la locul incidentului și colaborează cu Poliția transporturilor”, a transmis Scotland Yard, fără a oferi detalii.

UPDATE 19:19 A fost închisă și stația de metrou Bond Street.

„Stațiile de metrou Oxford Circus și Bond Street sunt închise”, a comunicat Scotland Yard, fără a oferi detalii.

Sute de agenți ai unităților speciale ale poliției au fost mobilizați în centrul Londrei.

UPDATE 19:18Autoritățile britanice au închis stația de metrou Oxford Circus și îndeamnă persoanele care sunt în zonă să se adăpostească în clădiri, informează Sky News.

„Dacă vă aflați în zona Oxford Street, adăpostiți-vă în clădiri! Agenții de poliție au intervenit”, a transmis Poliția metropolitană londoneză.

Unii martori au auzit explozii și focuri de armă în stația de metrou.

Incidentul a avut loc vineri la ora 16.40 (18.40, ora României) în stația de metrou londoneză Oxford Circus, care a fost evacuată.

Zona a fost securizată de agenții serviciilor de securitate, iar membri ai unităților speciale au coborât în stația de metrou.

„Agenții au intervenit la un incident produs în Stația Oxford Circus. Vor fi difuzate detalii pe măsură ce apar”, a comunicat Poliția britanică a Transporturilor, potrivit publicației The Telegraph.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Zanni este câștigătorul Survivor 2024?! Cum s-a dat de gol, după ce s-a întors din...
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Prognoza meteo Accuweather actualizată | Temperaturi anormale în București, după trecerea valului saharian
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Trafic restricționat în Capitală, în weekend, de Florii: Ce a transmis Arhiepiscopia Bucureștilor
Alex Velea, un romantic incurabil! Şi-a scos partenera la mall şi a surprins-o în văzul...
❗Greșeala pe care mulți o fac la schimbarea ULEIULUI mașinii. Îți poate afecta mașina? ❗
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Decizia finală privind pensiile românilor. Ciolacu a dat ordin: Din respect față de seniori
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
”Eu nu mai vorbesc cu ea, mă are la block” De ce l-a blocat Andreea...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Trucul simplu și rapid prin care să-ți schimbi instant viața în bine