20 aprilie 201712:01243

Oficial turc: CEDO nu are jurisdicţie asupra referendumului

Curtea Europeană a Drepturilor Omului nu are nicio jurisdicţie să ia decizii în privinţa referendumului ce-i garantează preşedintelui Recep Tayyip Erdogan noi puteri executive, a declarat joi Bekir Bozdag, ministrul turc al Justiţiei, citat de Reuters.

Principalul partid de opoziţie din Turcia, Partidul Popular Republican (CHP), a anunţat că ar putea solicita anularea rezultatelor referendumului pentru extinderea puterilor executive ale preşedintelui turc în faţa Curţii Constituţionale din Turcia sau Curţii Europene a Drepturilor Omului.

CHP refuză să accepte victoria preşedintelui turc în cadrul referendumului şi solicită renumărarea a pest 60% din voturi, criticând decizia de a număra şi buletinele care nu au fost ştampilate de oficialii turci, dacă nu se dovedeşte că sunt fraudate.

Trei din cele mai mari oraşe turce, Istanbul, Ankara, Izmir, au votat ”nu” în cadrul referendumului pentru schimbările constituţionale.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.