8 decembrie 201514:451316

O nouă ameninţare teroristă în Franţa: traficul feroviar, întrerupt după ce într-o gară a fost găsit un colet suspect

O gară din centrul Franţei a fost evacuată, marţi, şi traficul feroviar este întrerupt temporar, după ce a fost găsit un colet suspect într-un tren de mare viteză care circula pe ruta Paris-Rennes, informează site-ul publicaţiei Le Figaro.

Potrivit reprezentaţilor reţelei feroviare naţionale din Franţa (SNCF), gara din Laval, din centrul Franţei, a fost evacuată, marţi, după ora 12.00 (13.00 - ora României), după identificarea unui colect suspect într-un TGV care circula pe ruta Paris-Rennes.

Poliţiştii au blocat accesul în gară, în timp ce experţii în dezamorsare au început să inspecteze trenul, oprit la intrarea în gară, potrivit SNCF. În jur de ora 10.00 (11.00 - ora României), unul dintre controlorii cursei TGV 8353, care a plecat din Paris puţin peste ora 08.00 (09.00 - ora României) şi se îndrepta spre Rennes, a semnalat prezenţa unui pachet suspect, înainte ca trenul să ajungă în gara din Laval.

Toţi pasagerii cursei feroviare au fost evacuaţi, fiind transportaţi la Rennes cu mijloace de transport alternative asigurate de SNCF.

Autorităţile au decis, ca măsură de precauţie, întreruperea traficului feroviar între Rennes şi Le Mans. Trenurile de mare viteză cu plecare şi destinaţie în Bretania sunt deviate prin Nantes, au precizat reprezentanţii SNCF.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.