Cohen: Trump A MINȚIT că nu știa despre întrevederea dintre apropiații lui și avocata din Rusia. Eram lângă el când a fost informat

Cohen: Trump A MINȚIT că nu știa despre întrevederea dintre apropiații lui și avocata din Rusia. Eram lângă el când a fost informat
Publicat: 28/07/2018, 05:36
Actualizat: 28/03/2019, 05:32

Potrivit surselor care au vorbit în condiții de anonimat, Michael Cohen ar fi dispus să discute despre acest lucru cu procurorul special Robert Mueller.

Afirmațiile lui Cohen ar contrazice dezmințirile lui Donald Trump, ale avocatului său și ale altor oficiali din cadrul Administrației, care susțin că președintele american nu avea cunoștințe cu privire la întrevederea de la Trump Tower.

Cohen susține că era prezent, împreună cu alte persoane, când Donald Trump a fost informat despre întrevedere, pe care actualul lider de la Casa Albă ar fi încurajat-o.

Cu toate acestea, Michael Cohen nu deține nicio dovadă care să îi susțină afirmațiile. Anul trecut, fostul avocat al președintelui a discutat cu două comisii din cadrul Congresului, care investighează implicările Rusiei în alegerile din 2016.

În 2016, fiul cel mai mare al președintelui, Donald Trump Jr., împreună cu Jared Kushner și fostul director al echipei de campanie prezidențială, Paul Manafot, au participat la o întrevedere cu Natalia Veselnițkaia, un avocat rus.

Întrevederea ar fi fost aranjată după ce un publicist care îl cunoștea pe Trump Jr. l-a informat pe acesta că un oficial rus de rang înalt „s-a oferit să furnizeze echipei de campanie a lui Trump informații compromițătoare despre Clinton”, iar oferta făcea parte din „susținerea Guvernului rus pentru Trump”. Donald Trump neagă orice acuzație și susține că a aflat de întrevedere în 2017.

„A mințit toată săptămâna, minte de câțiva ani. Nu văd cum ar avea credibilitate”, a declarat despre CohenRudy Giuliani, avocatul liderului de la Casa Albă.

Cohen este investigat la rândul său pentru posibile fraude bancare și este suspectat că ar fi efectuat o plată de 130.000 de dolari către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels, care susține că a avut o relație cu Donald Trump.

Donald Trump Jr., fiul cel mare al președintelui american, a recunoscut în urmă cu un an, că în iunie 2016, în perioada campaniei prezidențiale, a participat la o întâlnire cu un avocat rus ce avea legături cu Kremlinul, însă a precizat că tatăl său nu știa de întâlnire.

„Afirmațiile avocatului rus erau vagi, ambigue și lipsite de sens. Nu au fost furnizate informații folositoare. Devenise foarte repede clar că ea nu avea nicio informație importantă. Tatăl meu nu a știut de această întâlnire. Am fost rugat să particip la întâlnire de către o cunoștință, dar nu mi s-a spus în prealabil numele persoanei pe care o voi întâlni,” povestește Trump Jr.

„Am discutat înainte de toate despre un program de adopție a copiilor ruși care era în funcțiune și extrem de popular în rândul familiilor americane cu ani în urmă și a fost încheiat de Guvernul rus, dar nu era o chestiune de campanie și nu a avut niciun rezultat. Întâlnirea a durat între 20 și 30 de minute. Ulterior, cunoștința care a organizat-o mi-a cerut scuze pentru că mi-a irosit timpul„, a declarat în urmă cu un an, fiul cel mare al lui Donald Trump.

Întrevederea dintre avocatul rus Natalia Veselnițkaia și cei trei apropiați ai lui Trump a fost făcută publică la o zi după ce președintele american s-a întâlnit pentru prima dată în Germania cu omologul său rus.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...