no author
Mircea Olteanu
324 vizualizări 19 mai 2017

Oficialul rus a afirmat cu aparent umor că unele instituţii media americane acţionează precum publicaţiile comuniste din Uniunea Sovietică, cunoscute pentru faptul că nu ofereau ştiri reale.

"Era o glumă în Uniunea Sovietică că nu e nicio ştire şi nimic adevărat în ziarul Izvestia", a declarat Lavrov, care a adăugat că are "impresia că multe instituţii media americane funcţionează în acest spirit".

Lavrov făcea referire la publicaţiile sovietice Pravda ("adevăr" în limba rusă) şi Izvestia ("ştiri" în limba rusă).

Oficialul rus a mai afirmat că nu înţelege care era "secretul" în condiţiile în care, în urmă cu două luni, Statele Unite a impus o interdicţie asupra transportării de laptopuri în cazul curselor aeriene decolate din mai multe state din Orientul Mijlociu.

Presa americană a relatat că Donald Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate în cursul întrevederii pe care a avut-o săptămâna trecută cu Serghei Lavrov, ministrul rus de Externe, şi cu ambasadorul rus Serghei Kislyak. Potrivit unor foşti şi actuali oficiali americani, Donald Trump a început să discute detalii despre o ameninţare de tip terorist reprezentată de reţeaua Stat Islamic (IS) asociată transportării laptop-urilor la bordul avioanelor de pasageri. În acest mod, Donald Trump ar fi dezvăluit informaţii clasificate şi ar fi periclitat o sursă esenţială de informaţii despre organizaţia fundamentalistă sunnită Stat Islamic, activă în principal în Siria şi Irak. Preşedinţia SUA a respins acuzaţiile.

La scurt timp, preşedintele Donald Trump a replicat pe Twitter că în calitate de preşedinte are autoritatea să divulge ce vrea şi nu a negat că a discutat informaţii clasificate, informează The Associated Press.

--

Citește și: