198 vizualizări 10 sep 2017

Agenţia nu a precizat când a avut loc banchetul, dar analiştii cred că a fost sâmbătă.

Fotografii publicate de KCNA îl arată pe liderul communist zâmbind, la Teatrul Poporului, alături de doi oameni de ştiinţă eminenţi: Ri Hong Sop, şeful Institutului de Arme Nucleare nord-coreean, şi Hong Sung Mu, director adjunct al Departamentului pentru Industria Muniţiei din cadrul Partidului Muncitorilor, potrivit celor de la Stirile ProTV

Ri şi Hong au jucat roluri vitale în programul nuclear nord-coreean. Ei au fost fotografiaţi la distanţă mică de Kim în timpul testelor militare şi inspecţiilor.

Coreea de Nord a afirmat că cel mai recent test a reprezentat un progres important pentru bomba cu hidrogen. Nu a existat nicio confirmare independentă, dar unii experţi occidentali afirmă că există suficiente dovezi care sugerează că statul izolat fie a dezvoltat o bombă cu hidrogen, fie este aproape.

KCNA a scris că oamenii de ştiinţă şi tehnicienii “au adus acest eveniment fericit, minunat, din istoria naţională – un eveniment şi mai măreţ prin succesul perfect în testarea bombei H”.

În discursul rostit, Kim i-a lăudat pe oamenii de ştiinţă pentru că “au preluat iniţiativa” pentru atingerea “obiectivului final de a completa forţa nucleară a statului”.

“Testul recent al bombei H este marea victorie câştigată de poporul coreean, cu preţul sângelui lor, strângând cureaua în această perioadă arzătoare”, a spus liderul de la Phenian.

--

Citește și: