Harta atacurilor teroriste. Care sunt țările cu cel mai ridicat risc de producere a atentatelor

Harta atacurilor teroriste. Care sunt țările cu cel mai ridicat risc de producere a atentatelor
Publicat: 25/05/2017, 16:48

Echipa a construit o hartă a atacurilor teroriste din lume și a riscului de atentate aferent fiecărei regiuni aflate în zona de risc.

Ultimii 20 de ani au fost marcați de o serie de astfel de situații, în urma cărora mii de oameni și-au pierdut viața și alte câteva mii au fost rănite.

1996: În acest an, mai multe atacuri au avut loc în America Centrală și în sudul Asiei. În decembrie 2016, o bombă a explodat într-un tren din India, 33 de persoane pierzându-și viața în acest atac.

1997: Peste 10 persoane au murit în Israel și cel puțin 150 au fost rănite după ce mai mulți atacatori sinucigași au atacat locuri publice din această țară. Atacuri cu bombe au avut loc și în Sri Lanka și Egipt, iar în India, 23 de persoane au murit într-un atac armat.

1998: Cele mai multe pierderi de vieți omenești au fost înregistrate în Kenya și Tanzania. Membrii Al-Qaeda au bombardat două ambasade ale Statelor Unite, reușind să ucidă peste 200 de persoane și să rănească cel puțin 4.000.

1999: Cel mai grav atac din acest an s-a produs în regiunea Dagestan din Rusia. O serie de bombe au lovit clăridi cu apartamente. În urma atacurilor aproape 300 de persoane au murit și peste 1.000 au fost rănite.

2000: Primul an din noul mileniu a fost unul relativ pașnic. Cel mai grav eveniment nefericit a fost un val de bombardamente din Philipine în care au murit 22 de oameni, 100 fiind răniți.

11 septembrie 2001: Este cea mai neagră dată din istoria recentă a Statelor Unite. Peste 2.700 de persoane au fost ucise în timpul atacurilor asupra Turnurilor Gemene de la New York. Aproximativ 300 dintre aceștia erau pompieri și oameni din serviciile de urgență.

2002: Anul a fost marcat de un atac produs în America de Sud, în urma căruia au murit 17 persoan și au fost rănite 10.

2003: Atacuri cu bombe s-au produs în Rusia, Maroc și Israel. A început războiul din Irak, astfel că s-a înmulțit numărul de atacuri sinucigașe în această țară.

2004: Anul va rămâne în istorie pentru atacul terorist de la Madrid, din gara Atocha, când 200 de persoane și-au pierdut viața și peste 2.000 au fost rănite. Talibanii și cei din gruparea Al-Qaeda deveneau cea mai mare amenințare pentru Europa.

2005: Orașul irakian Hillah a fost zguduit de un atac cu mașină capcană, care a luat viețile a 127 de persoane și a rănit alte câteva sute. În luna iulie a acestui an, patru atacatori sinucigași au urcat într-un autobuz din Londra. 50 de persoane și-au pierdut viața și 700 au fost rănite.

2006: Neliniștea a continuat în Orientul Mijlociu, astfel că, aproape în fiecare lună, aveau loc atacuri în Irak, Afganistan și Pakistan.

2007: Atacuri în piețele publice din Irak au avut loc în primele două luni ale anului. Acestea reprezintă al doilea cel mai grav atentat din istorie din punctul de vedere al numărului de persoane decedate, 800, urmându-i celui din 11 septembrie 2001.

2008: O serie de atacuri armate au avut loc în Mumbai în luna noiembrie a acestui an, sute de oameni fiind uciși sau răniți.

2009: Prima jumătate a acestui an a fost lipsită de activitate teroristă, însă în cea de-a doua jumătate atacatorii sinucigași au luat din nou la țintă Irakul și India. Sute de oameni au murit în atacuri cu mașină capcană.

2010: Cel mai grav atac din acest an s-a produs în Pakistan. 500 de oameni au fost răniți în această țară în atacuri cu bombă.

2011: Activitatea teroristă s-a întețit în Pakistan și India, dar și în Africa și America de Sud.

2012: Au început conflictele în Siria, Damascul și Alepul devenind puncte fierbinți ale activității teroriste.

2013: Conflictele s-au intensificat în Orientul Mijlociu. În luna februarie 80 de persoane au murit și 250 au fost rănite în Damasc, în timp ce în aprilie, 5 oameni au fost uciși și peste 200 răniți în atacul cu bombă din timpul Maratonului din Boston.

2014: 200 de oameni și-au pierdut viața în atacurile din Nigeria, de la Boko Haram. ISIS au continuat să facă ravagii în Siria și Irak.

2015: Atacuri cu bombă s-au produs în Turcia și Yemen, cauzând moartea a sute de oameni. A fost anul în care Parisul a fost principala țintă a militanților Statului Islamic. În februarie 2015 s-a produs atacul de la Charlie Hebdo, urmând, în noiembrie, cel de la Bataclan, în urma căuia și-au pierdut viața 130 de persoane, alte 368 fiind rănite.

Anul 2016 a urmat și el cu atacuri sângeroase la Bruxelles și, din nou, la Paris, însoțite de atacuri armate în SUA.

Ultimul atac terorist s-a produs la Manchester, imediat după concertul artistei americane Ariana Grande. 22 de persoane și-au pierdut viața, majoritatea fiind copii și adolescenți.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut...
Casa Regală a făcut anunțul. În ce stare se află Kate Middleton, de fapt
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Rusia amenință România și spune că monitorizează Baza Kogălniceanu: Întărirea NATO în Europa de est...
Este oficial! Încă un Faimos, eliminat de la Survivor All Stars de la Pro TV
Cancer pancreatic! Diagnostic năucitor pentru Leonard Miron
Mărturia Alinei, mama fetiţelor de 2 şi 4 ani otrăvite de tată, în Spania. Stă...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Cursul valutar anunțat de BNR pentru ziua de joi, 28 martie 2024: Care este evoluția...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Cum merge Duster 2024 în off-road? Test REAL cu noul SUV românesc – VIDEO
UE cere ca Facebook şi TikTok să identifice şi să eticheteze falsurile generate cu AI,...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Durere supremă! A murit o LEGENDĂ a sportului din România: Cel mai mare din istorie
Nouă eliminare la Survivor All Stars. Echipa Faimoșilor rămâne din nou fără un membru
A crezut că salvează un pui de arici, dar mare i-a fost surpriza când a...
Cum va fi înmormântată Andreea, studenta la Medicină ucisă la Timișoara! Detaliul neașteptat la care...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Imagini tulburatoare! Andreea Morega, condusă pe ultimul drum de sute de oameni și un sobor...
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată că sărăcia poate accelera îmbătrânirea creierului