no author
Andrei Ionascu
275 vizualizări 17 mai 2017

Zeci de zboruri au fost amânate, iar unele au fost anulate, în condiţiile în care controlorii de trafic aerian au lansat o grevă de patru ore.

Legăturile dintre insulele greceşti şi celelalte zone ale ţării au fost practic blocate, marinarii fiind în grevă pentru a doua zi. În plus, aceştia au în plan prelungirea protestelor şi oprirea feriboturilor în porturi până sâmbătă.

De asemenea, angajaţii din administraţia publică şi profesorii s-au alăturat grevei, iar muzeele şi şcolile s-au închis. Doctorii din spitalele de stat tratează pacienţii numai în situaţii de urgenţă.

La ora prânzului, sunt planificate demonstraţii de amploare în Atena şi în alte oraşe. Vor participa membri ai principalelor sindicate din sectorul public şi privat.

Parlamentul grec va vota, joi, un pachet de măsuri cerut de creditori pentru a continua planul de salvare financiară. Prevederile de austeritate includ scăderea pensiilor şi majorări de impozite în valoare de 4,9 miliarde de euro anual, pentru a debloca următoarea tranşă de fonduri din partea creditorilor internaţionali.

Grecia a evitat falimentul în ultimii şapte ani, graţie unui plan internaţional de salvare în cuantum de 86 miliarde de euro. În luna iulie, regimul de la Atena trebuie să plătească peste 7 miliarde de euro către Banca Centrală Europeană şi Fondul Monetar Internaţional.

--

Citește și: