18 aprilie 201721:0945481

Fostul director al CIA dezvăluie ce s-a întâmplat la Casa Albă atunci când a fost ucis Osama Bin Laden: „Minutele au părut de-a dreptul ore. Dura la nesfârşit"

În 2011, John Brennan a fost unul dintre puţinii oameni care s-au aflat la Casa Albă în încăperea în care a fost transmisă în direct intervenţia trupelor militare de elită SEAL la ascunzătoarea lui Bin Laden din Abottabad, Pakistan. Acesta a fost şeful CIA până în luna ianuarie şi a mărturisit pentru Business Insider cum a fost să asiste alături de preşedintele de la acea dată, Barack Obama, de vicepreşedintele Joe Biden şi de secretarul de stat Hillary Clinton la capturarea celui mai căutat om de pe planetă.

„Minutele au părut de-a dreptul ore. Dura la nesfârşit. Chiar şi după ce mi-am dat seama că raidul a fost, cel mai probabil, unul de succes, aşteptarea ca forţele noastre să părăsească în siguranţă spaţiul aerian pakistanez - în condiţiile în care era o distanţă destul de mare pe care o aveau de parcurs - părea eternă", a mărturisit acesta pentru redactorul-şef al Business Insider, Alyson Shontell. 
 
Acesta a dezvăluit frământările prin care trec cei ce coordonează astfel de operaţiuni şi dorinţa continuă de a-i vedea întorşi cu bine pe cei plecaţi în misiune: „Întotdeauna vrei să ai succes într-o astfel de acţiune, dar vrei să te asiguri şi că oamenii care îşi asumă aceste riscuri enorme se vor întoarce acasă în siguranţă. Şi cred că intervenţiile arată doar cât de pricepuţi sunt cei din armata SUA atunci când vine vorba de astfel de lucruri". 
 
 
 

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.