no author
Mihai Draghici - Mediafax
203 vizualizări 19 mar 2017

Bruno Kahl, directorul Serviciului german de informaţii externe (BND), a declarat într-un interviu acordat revistei Der Spiegel că Ankara nu a reuşit să convingă Berlinul că Fethullah Gulen, refugiat în Statele Unite, ar fi responsabil pentru tentativa de lovitură de stat din Turcia. "Ankara a încercat să ne convingă în toate felurile, dar deocamdată nu a reuşit", a spus Bruno Kahl.

Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a reacţionat vehement, acuzând Germania că oferă susţinere mişcării lui Fethullah Gulen, numită de Ankara "Organizaţia teroristă a lui Gulen" (FETO).

"Acesta este un efort de invalidare a tuturor informaţiilor oferite de noi despre FETO. Este un semn de susţinere a FETO. De ce îi protejează? Deoarece sunt un instrument util pentru Germania împotriva Turciei", a afirmat Ibrahim Kalin, citat de CNN Turk.

Administraţia Recep Tayyip Erdogan, acuzată de tendinţe autoritariste, este în conflict cu Germania şi Olanda după ce aceste ţări au interzis mitinguri electorale organizate înaintea referendumului pe tema introducerii sistemului prezidenţial în Turcia.

--

Citește și: