După al șaptelea test nuclear, Kim Jong Un anunță obiectivul final al Phenianului. Trump promite reacții „eficiente și copleșitoare”

După al șaptelea test nuclear, Kim Jong Un anunță obiectivul final al Phenianului. Trump promite reacții „eficiente și copleșitoare
Publicat: 16/09/2017, 08:02
Actualizat: 16/09/2017, 13:07

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a promis, sămbătă, că Phenianul își va atinge obiectivele nucleare, care au ca scop echilibrarea puterii militare a Statelor Unite, relatează agenția de presă nord-coreeană KCNA, citată de BBC News.

Potrivit liderului de la Phenian, programul nuclear al Coreei de Nord are scopul de a „echilibra” forța militară a Statelor Unite.

Declarațiile lui Kim Jong-un vin la o zi după ce Phenianul a lansat o nouă rachetă balistică ce a traversat spațiul aerian al Japoniei. Proiectilul lansat ar fi mai dezvoltat decât cele testate anterior, atingând o distanță considerabil mai mare.

„Trebuie să le arătăm clar șoviniștilor marii puteri (n.red.: Statelor Unite) cum statul nostru își atinge obiectivul de a ajunge o forță nucleară, în pofida sancțiunilor și blocadelor economice nesfârșite”, a afirmat liderul nord-coreea, citat de KCNA.

Kim Jong-un a precizat că obiectivul Phenianului este de „a stabili un echilibru de forțe în raport cu SUA”, adăugând că vrea să îi determine pe liderii americani să nu îndrăznească să vorbească despre opțiuniea militară când vine vorba de Coreea de Nord.

Trump:Statele Unite și aliații noștri nu vor fi niciodată intimidați

Donald Trump, președintele Statelor Unite, a afirmat, sâmbătă, că este convins că opțiunile SUA în privința Coreei de Nord sunt „eficiente și copleșitoare”, adăugând că opțiunea militară poate reprezenta o soluție pentru rezolvarea crizei

Prezent la baza aeriană Andrews, aflată în proximitatea Washingtonului, Trump a afirmat că opțiunile militare ale SUA ar fi ferme, dacă ar fi necesare să răspundă pericolelor venite dinspre Coreea de Nord.

„Statele Unite și aliații noștri nu vor fi niciodată intimidați. Ne vom apăra oamenii, țara și civilizația noastră de oricine îndrăznește să ne amenințe stilul de viață. Asta include regimul Coreei de Nord, care și-a arătat din nou disprețul total față de vecinii săi și fața de întreaga comunitate globală”, a declarat președintele american.

„După ce v-am văzut capabilitățile și angajamentul, sunt mai încrezător decât oricând că opțiunile noastre militare pentru a aborda această amenințare sunt atât eficiente, cât și copleșitoare”, le-a spus Trump militarilor americani de la baza aeriană Andrews.

Comentariile președintelui SUA vin după ce H.R. McMaster, consilierul său pe probleme de securitate, a reafirmat teza că Washingtonul dispune de opțiuni militare pentru rezolvarea problemei nord-coreene.

„Pentru cei care au comentat despre lipsa unei opțiuni militare, vă spun că există o astfel de opțiune”, a declarat McMaster, menționând că aceasta nu este calea preferată a Washingtonului pentru a face față agresivității nord-coreene.

Nikki Haley, ambasadorul SUA la ONU, a transmis și ea un avertisment Phenianului, afirmând că este dispusă să îl lase pe secretarul Apărării James Mattis să se ocupe de amenințarea nord-coreeană, în cazul în care sancțiunile nu vor funcționa.

Coreea de Nord a lansat, vineri, o rachetă balistică ce ar fi traversat spațiul aerian al Japoniei, la doar trei zile după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat noi sancțiuni împotriva regimului de la Phenian.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cine este Mihaela, tânăra de 24 de ani care s-a aruncat în gol de la...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Ce înregistrează, de fapt, „CUTIA NEAGRĂ” a mașinii? Devine obligatorie din iulie
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Maria, o gimnastă de doar 17 ani s-a stins din viață subit: ”Boala a răpus-o...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Test de cultură generală. De ce pisicile dorm atât de mult?