Donald Trump, prima reacție în scandalul întâlnirii dintre fiul său și avocatul din Rusia

Donald Trump, prima reacție în scandalul întâlnirii dintre fiul său și avocatul din Rusia
Publicat: 12/07/2017, 16:17
Într-o postare pe Twitter în stilul său caracteristic, Donald Trump a descris scandalul iscat pe marginea întâlnirii dintre fiul său, Donald Trump Jr., și avocatul din Rusia drept„cea mai mare vânătoare de vrăjitoare din istoria politicii”, dar și drept o situație pur și simplu„tristă”. Președintele SUA susține că fiul său a decis înțelept să aparaă la Fox TV, arătând că este „deschis, transparent și nevinovat”, a adăugat Trump.

Controversele în jurul lui Donald Trump Jr. au apărut din momentul în care au fost publicate informații referitoare la o întrevedere pe care acesta ar fi avut-o cu Nataliya Veselnitskaya, avocată de origine rusească, la Trump Tower din New York. Aceștia au fost puși în legătură de un scriitor britanic, fost jurnalist, pe numele său Rob Goldstone.
Marți, fiul lui Donald Trump a ales să publice chiar el pe Twitter imagini cu printuri din conversația respectivă. Potrivit New York Times, acestea confirmă relatările referitoare la faptul că scopul acestei discuții ar fi fost furnizarea de informații compromițătoare despre fostul candidat democrat, Hillary Clinton.
„Pentru transparență totală, pun la dispoziția tuturor întregul schimb de e-mailuri la care se face referire. Inițial am vrut să purtăm doar o conversație telefonică, dar cum acest lucru nu s-a putut realiza, cei cu care am vorbit au spus că persoana respectivă se va afla la New York și m-au întrebat dacă sunt de acord să ne vedem”, a scris pe Twitter Donald Trump Jr., adăugând că nu s-a ales cu nimic din această întrevedere.
Pe 3 iunie 2016, un email primit de Donald Trump Jr. arată clar că unul dintre foștii parteneri de afaceri ai tatălui său fusese contactat de un oficial rus de rang înalt care se oferea să furnizeze echipei de campanie a lui Donald Trump date compromițătoare despre Hillary Clinton.
Documentele „ar incrimina-o pe Hillary și legăturile ei cu Rusia și ar fi foarte utile pentru tatăl tău”, se arată în emailul trimis de un intermediar de încredere, care adăuga: „În mod evident, sunt informații de nivel foarte înalt și sensibile, dar este o parte a susținerii Rusiei și Administrației Rusiei pentru domnul Trump”.
Donald Trump Jr. a răspuns la email în câteva minute: „Dacă este ceea ce spuneți, mi-ar plăcea (să le primim – n.r.) spre sfârșitul verii”. După patru zile, intermediarul a scris din nou, propunând o întâlnire la New York.
Donald Trump Jr. a acceptat, explicând că probabil va merge alături de „Paul Manafort (șeful echipei de campanie)” și de „cumnatul” Jared Kushner, devenit unul dintre cei mai influenți consilieri prezidențiali.
Întrevederea a avut loc pe 9 iunie 2016, cu avocatul rus Natalia Veselnitskaya, în Turnul Trump din New York. Potrivit cotidianului The New York Times, informațiile ar fi fost oferite de Iuri Iakovlevici Ceaika, procurorul-general al Rusiei. Ceaika este prieten cu Natalia Veselnitskaya. Interlocutorul lui Donald Trump jr. în emailuri a fost Rob Goldstone, impresar și fost jurnalist britanic. Donald Trump Jr. susține că avocatul rus nu a oferit nicio informație compromițătoare despre Hillary Clinton.
Biroul Federal pentru Investigații, Senatul SUA și Camera Reprezentanților au declanșat anchete în cazul ingerințelor Rusiei în campania electorală și al presupuselor contacte între apropiați ai președintelui Donald Trump și oficiali ruși. Un procuror special, Robert Mueller, coordonează investigațiile. Potrivit unor surse, Robert Mueller, „a primit autoritatea de a investiga posibilitatea unei tentative de acoperire” de către Președinția SUA a ilegalităților comise de apropiați ai lui Donald Trump prin contactele cu oficiali ruși. John Brennan, fost director al Agenției Centrale de Informații din Statele Unite, a declarat, în cursul audierilor în Congres, că a fost preocupat de unele interacțiuni între membri ai echipei de campanie a lui Donald Trump și oficiali ruși.
Potrivit serviciilor secrete americane, președintele Rusiei, Vladimir Putin, a ordonat campania de influențare a rezultatului scrutinului prezidențial din SUA în scopul facilitării victoriei lui Donald Trump și în ambiția de a submina sistemul liberal-democratic occidental.
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Este OBLIGATORIU pentru șoferii din România. Trebuie să ai acest obiect în mașină
Boala care se întinde pe tot globul. Jumătate din populație e în pericol
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului