21 aprilie 201712:06799

Donald Trump pierde încrederea americanilor: Este un rezultat istoric

După trei luni de mandat, Donald Trump pierde dramatic simpatia americanilor. Cel mai recent sondaj întocmit de agenţia Gallup arată că rata de încredere acordată de cetăţenii Statelor Unite actualului preşedinte atinge un minim istoric de doar 41 de procente, cea mai mică cifră înregistrată vreodată de un preşedinte american din 1953 până în prezent, potrivit The Independent.

Rezultatele au fost făcute publice de cei de la Gallup după ce au chestionat, în perioada 20 ianuarie - 19 aprilie, un eşantion de 45.000 de adulţi. 

Donald Trump a rămas, după trei luni de mandat, cu doar 41% rată de încredere acordată de cetăţenii SUA, atingând un minim istoric din 1953 încoace, de când Gallup a început să realizeze acest fel de sondaje. Toţi ceilalţi preşedinţi americani au păstrat o rată de încredere de peste 50% chiar şi după 10 luni de mandat. 

Cel mai înalt nivel la care s-a situat Donald Trump de la numirea în funcţie până în prezent a fost de 46%, rata cu care a preluat mandatul, însă a coborât sub nivelul actual atunci când a eşuat în încercarea de a distruge sistemul de asigurări de sănătate Obamacare, aceasta fiind una dintre principalele promisiuni făcute în campania electorală. 

Doar fostul preşedinte Bill Clinton s-a mai confruntat cu o asemenea situaţie în primele luni de mandat, însă cifrele sale nu au fost atât de scăzute. 

În ciuda rezultatului general, Trump se bucură încă de încrederea a 87% dintre votanţii care se identifică drept republicani. Nu acelaşi lucru se întâmplă şi în cazul cetăţenilor care nu se declară susţinători ai vreunuia dintre cele două principale partide, doar 37% dintre aceştia fiind mulţumiţi de ceea ce a făcut Donald Trump în primele sale luni la Casa Albă. Acesta este un alt minim istoric. 

Aruncând o privire asupra modului în care Donald Trump şi-a respectat promisiunile făcute în campania electorală, vedem că ideea de interzicere a accesului musulmanilor în SUA a fost întâmpinată cu proteste masive pe aproape toate aeroporturile americane, fapt care i-a forţat pe judecători să pună acest ordin în „aşteptare”. De asemenea, o altă înfrângere politică a lui Trump a fost eşecul în ceea ce priveşte distrugerea sistemului de asigurări de sănătate Obamacare. 

 

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.