Donald Trump, disperat să convingă lumea că Legea „Obamacare” „este moartă”, deși nu a reușit să o abroge

Donald Trump, disperat să convingă lumea că Legea Obamacare este moartă, deși nu a reușit să o abroge
Publicat: 16/10/2017, 22:13

În cursul unei ședințe cu membrii Administrației de la Washington, Donald Trump a declarat că nu renunță la proiectul de reformare a sistemului medical. „Legea Obamacare este terminată, a murit, s-a dus… Nu mai există nimic de genul Obamacare”, a declarat președintele SUA.

În pofida declarațiilor, elementele de bază ale Programului „Obamacare”, adoptat de fosta Administrație Barack Obama, rămân intacte.

În plus, optsprezece state americane și Districtul Columbia au intentat un proces la o instanță federală pentru a contesta planul președintelui Donald Trump de modificare a Legii serviciilor medicale accesibile („Obamacare”). Inițiativa, coordonată de procurorii generali din California și New York, Xavier Becerra și Eric Schneiderman, vizează obținerea unei decizii judiciare federale prin care Administrația Donald Trump să fie obligată să mențină subvențiile prevăzute de Legea serviciilor medicale accesibile („Obamacare”). Inițiativa este semnată de procurorii generali din California, New York, Kentucky, Massachusetts, Connecticut, Delaware, Maryland, Oregon, Carolina de Nord, Illinois, Vermont, Pennsylvania, Rhode Island, Virginia, Minnesota, New Mexico, Washington, Iowa și Districtul Columbia.

Președintele SUA, Donald Trump, a adoptat săptămâna trecută o ordonanță executivă pentru modificarea Legii serviciilor medicale accesibile, numită „Obamacare”, în contextul în care planul de abrogare a acestor reglementări este blocat în Congres. „Inițiem un proces de abrogare și înlocuire a Obamacare. Acum, Casa Albă inițiază acest proces. Oamenii vor primi servicii medicale la tarife foarte mici. Companiile de asigurări se vor lupta pentru a înscrie pe toată lumea”, a declarat Donald Trump.

Ordonanța prevede elaborarea și aplicarea de către Administrația de la Washington a unor politici în sensul intensificării concurenței în sistemul medical și îmbunătățirii serviciilor, în paralel cu reducerea tarifelor. Președintele Donald Trump susține că modificările nu vor afecta bugetul federal. „În contextul în care Congresul nu reușește să se mobilizeze în domeniul serviciilor medicale, voi recurge la puterea stiloului prezidențial pentru a oferi servicii medicale multor oameni, rapid”, a transmis Donald Trump prin Twitter. „Costurile Obamacare au fost atât de revoltătoare încât efectele sunt absolut distrugătoare”, a afirmat Donald Trump, avertizând că va colabora în continuare cu membrii Congresului pentru a abroga „definitiv” Legea servicilor medicale accesibile.

Senatul Statelor Unite a decis la sfârșitul lunii septembrie să nu mai organizeze niciun vot pentru anularea Legii serviciilor medicale accesibile, numită „Obamacare”, renunțând astfel la o inițiativă solicitată insistent de președintele Donald Trump. Politicienii Partidului Republican contestă de șapte ani Legea serviciilor medicale accesibile adoptată de fosta Administrație Barack Obama. Partidul Republican a considerat că obiectivul abrogării „Obamacare” va fi ușor de atins în contextul preluării postului de președinte al SUA și controlului atât în Camera Reprezentanților, cât și în Senat. Camera Reprezentanților a adoptat în luna mai un proiect care prevede înlocuirea „Obamacare”, dar inițiativa s-a blocat în Senat. Președintele Donald Trump a promis în campanie abrogarea „Obamacare”, iar ulterior a criticat frecvent tergiversările din Congres.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Obligație FĂRĂ EXCEPȚII pentru proprietarii de locuințe din ROMÂNIA. Toată lumea trebuie să plătească
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Chitara cu care John Lennon a înregistrat piesa „Help!”, găsită după 50 de ani