1102 vizualizări 18 mar 2017

"În pofida a ceea ce aţi auzit de la presa de ştiri false, am avut o întrevedere minunată cu Angela Merkel, cancelarul Germaniei. Cu toate acestea, Germania datorează sume mari de bani Alianţei Nord-Atlantice şi Statelor Unite; trebuie plătit mai mult pentru apărarea puternică şi foarte scumpă de care beneficiază Germania", a transmis Donald Trump sâmbătă prin Twitter.

Vineri, Donald Trump nu a auzit ori a părut să ignore solicitarea unui fotoreporter şi întrebarea cancelarului german, Angela Merkel, de a da mâna pentru o fotografie oficială în Biroul Oval de la Casa Albă, situaţie care a generat speculaţii că întrevederea nu a decurs foarte bine.

În conferinţa de presă comună, Donald Trump a reluat tema contribuţiilor proporţionale la bugetul Alianţei Nord-Atlantice, remarcând că există multe ţări care datorează "sume vaste" la bugetul NATO.

"Aceste naţiuni trebuie să plătească ceea ce datorează", a insistat Trump. Germania nu a atins încă nivelul unui buget al apărării de 2% din PIB, iar Guvernul Angela Merkel a semnalat în mai multe rânduri că acest cuantum nu va fi atins curând.

"I-am reiterat cancelarului Merkel susţinerea mea puternică pentru NATO, precum şi necesitatea ca aliaţii NATO să achite propriile contribuţii, în mod corect, în materie de apărare", a subliniat Trump vineri.

--

Citește și: