„Doamna în roz” a Coreei de Nord va fi cea care va anunța Apocalipsa. Cine este Ri Chun-hee, crainica TV la auzul căreia „dușmanii tremură de frică”

„Doamna în roz a Coreei de Nord va fi cea care va anunța Apocalipsa. Cine este Ri Chun-hee, crainica TV la auzul căreia „dușmanii tremură de frică
Publicat: 05/09/2017, 09:12

Ri Chun-hee este una dintre cele mai proeminente figuri ale Televiziunii Centrale nord-coreene, care apare pe ecran de fiecare dată când țara mai face un pas spre îndeplinirea ambițiilor sale nucleare, livrând poporului elogii pentru regim, jubilând și cu o voce spartă și solemnă, în același timp.

„Testul cu bomba cu hidrogen, proiectată pentru a fi montată pe racheta noastră balistică internațională, a fost un succes perfect”, a spus Ri weekendul trecut, transmițând cu o plăcere vizibilă modul în care Coreea de Nord a detonat cea mai puternică armă nucleară de până acum. „A fost un pas foarte însemnat în completarea programului nostru național privind armele nucleare”, a adăugat aceasta.

Femeia în vârstă de 74 de ani este cunoscută drept „crainicul poporului”, dar și datorită vestimentației sale de culoare roz. În general, poartă un Hanbok, portul tradițional nord-coreean, cu toate că a fost văzută și îmbrăcată în costume de croială occidentală, și acestea, desigur, în culoarea care a consacrat-o. Vocea ei răsunătoare vorbește pentru un întreg regim într-o țară în care liderul Kim Jong-un rareori se adresează oamenilor direct. Dar cine este „doamna în roz” a Coreei de Nord?

Ri s-a născut în 1943 într-o familie săracă din Tongchong, regiune care constituie acum sud-estul Coreei de Nord, și a studiat arta spectacolului la Universitatea de Teatru din Phenian, scrie The Guardian. A intrat pentru prima dată în sediul Televiziunii Naționale a Coreei în 1971 și la după doar trei ani a fost promovată drept principalul prezentator de știri al trustului. Timp de mai multe decenii, aceasta a rămas pe poziții indiferent de frământările politice și constrângerile de la centru care au pus punct carierelor multora dintre colegii ei jurnaliști.

Prestația ei melodramatică i-a câștigat lui Ri admirația actualului lider, esențială pentru a supraviețui sub ceea ce experții numesc „cel mai brutal regim din lume”. Rareori face rabat de la stilul său belicos, cu toate că atunci când a anunțat moartea primului șef de la Phenian, Kim Il-sung, și apoi pe cea a fiului și succesorului său, Kim Jong-il, a plâns în direct.

Chiar dacă, oficial, s-a pensionat în 2012, Ri a revenit pe sticlă ocazional pentru a face anunțuri militare importante, iar acum își petrece majoritatea timpului antrenându-i pe viitorii prezentatori. Înainte să se retragă, Ri era figura știrilor de seară și anunța tot ce făcea liderul: vizite la fabricile de oțel, tururi la culturile de legume sau inspecții la bazele militare.

Într-un articol tip profil, revista Chosun Monthly a scris că Ri duce o viață de lux la Phenian alături de soțul său, de copii și de nepoți. „Vocea ei a devenit extrem de atractivă pentru public, așa că atunci când vorbește la știri telespectatorii sunt cu adevărat impresionați. Atunci când Ri anunță rapoarte și declarații, dușmanii tremură de frică”, scria atunci revista regimului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Ce înseamnă boală transmisă prin aer? OMS și 500 de experți au căzut în sfârșit...