18 martie 201715:292533

Declaraţia care spulberă şansele de aderare ale Turciei la UE: "Nu a fost niciodată mai departe ca acum"

Turcia nu a fost niciodată mai departe decât acum de perspectiva aderării la Uniunea Europeană, afirmă ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, avertizând că autorităţile germane nu vor tolera vizite ale oficialilor turci în campania pentru referendumul pe tema sistemului prezidenţial.

"În momentul de faţă, Turcia s-a îndepărtat mai mult ca niciodată de perspectiva admiterii în Uniunea Europeană" a declarat Sigmar Gabriel într-un interviu acordat revistei Der Spiegel.

Şeful diplomaţiei germane a mărturisit că el a avut mereu dubii în privinţa aderării Turciei la UE, explicând că s-a aflat în minoritate din acest punct de vedere în cadrul Partidului Social-Democrat (SPD).

Administraţia Recep Tayyip Erdogan, acuzată de tendinţe autoritariste, este în conflict cu Germania şi Olanda după ce aceste ţări au interzis mitinguri electorale organizate înaintea referendumului pe tema introducerii sistemului prezidenţial în Turcia.

"Oricine va depăşi liniile nu se poate aştepta să i se permită să îşi răspândească ideile politice în Germania", a atras atenţia Sigmar Gabriel.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.