no author
Mircea Olteanu
3214 vizualizări 11 aug 2017

"Decizia ridică numărul total de persoane asupra cărora se aplică măsuri restrictive (...) la 62 de persoane şi 50 de entităţi listate de ONU. În plus, 41 de persoane şi 7 entităţi sunt incluse în mod autonom de UE", se afirmă într-un comunicat al Consiliului Europei.

Printre entităţile incluse recent se numără şi Foreign Trade Bank (FTB), o instituţie bancară controlată de statul nord-coreean.

Consiliul de Securitate al ONU a votat în unainimitate, săptămâna trecută, noi sancţiuni împotriva regimului de la Phenian, prin care exporturile nord-coreene vor fi profund afectate. Rezoluţia, care a fost redactată de SUA şi negociată cu aliatul tradiţional al Coreei de Nord, China, vizează să crească presiunea economică asupra Phenianului pentru a determina oficialii nord-coreeni să oprească dezvoltarea programului nuclear.

Astfel, exporturile nord-coreene vor avea mult de suferit, în mod special cele de cărbune, fier, plumb, minereuri şi alte materii prime. Pentru regimul de la Phenian exportul de cărbune către China a reprezentat până acum una dintre principalele surse de venit, însă şi Beijingul, fiind membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU, a votat în favoarea noilor sancţiuni.
Potrivit estimărilor, valoarea exporturilor nord-coreene se va diminua cu trei miliarde de dolari anual.

--

Citește și: