15 iulie 201715:531190

Cum i-au schimbat Brexit şi alegerile din Franţa perspectiva despre UE cancelarului Angela Merkel

Cancelarul Angela Merkel a declarat la un miting electoral că decizia Marii Britanii de a părăsi UE şi alegerea lui Emmanuel Macron în funcţia de preşedinte al Franţei i-au schimbat perspectiva în ceea ce priveşte Blocul comunitar, adăugând că meritat să lupte pentru o Europă puternică.

"Pentru mulţi oameni, inclusiv eu, ceva s-a schimbat când am văzut că britanicii vor să plece, când eram îngrijoraţi în legătură cu rezultatul alegerilor din Franţa şi Olanda", a declarat Merkel în faţa susţinătorilor, în staţiunea Zingst de la Marea Baltică, relatează agenţia de ştiri Reuters.

Merkel a continuat afirmând că apartenenţa la Uniunea Europeană este unul din punctele forte al Germaniei.

Şefa Guvernului de la Berlin a precizat şi că Uniunea Europeană este departe de a fi fără imperfecţiuni, iar autorităţile UE sunt uneori prea birocratice.

"Însă am realizat în ultimele luni că Europa înseamnă mai mult decât birocraţie şi reglementări economice, că Europa şi convieţuirea în cadrul Uniunii Europene are legătură cu războiul şi pacea, că deceniile de pace de după cel de-al Doilea Război Mondial ar fi fost complet de neînchipuit fără Uniunea Europeană", a adăugat Merkel în aplauzele susţinătorilor.

Angela Merkel va candida pentru un nou de mandat de cancelar al Germaniei în cadrul alegerilor legislative din data de 24 septembrie.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.