no author
Andrei Ionascu
411 vizualizări 12 iul 2017

Nord-coreenii consideră că o confruntare militară "va duce în mod inevitabil la autodistrugerea SUA". Potrivit cotidianului de la Phenian, Coreea de Nord posedă capacităţile de a furniza un contraatac puternic care "va transforma SUA într-o grămadă de cenuşă".

Coreea de Nord are informaţii că administraţia prezidenţială a Statelor Unite "se pregăteşte pentru paşi militari provocatori şi periculoşi", bazându-se pe afirmaţia potrivit căreia lansarea din 4 iulie a rachetei balistice intercontinentale Hwasong-14 reprezintă o ameninţare pentru lume.

Cotidianul nord-coreean Minju Choson mai scrie că, după ce administraţia Donald Trump a preluat puterea, epoca "răbdării strategice" în privinţa Coreei de Nord s-a încheiat, iar Washingtonul a lansat o campanie internaţională activă, cu scopul de a intensifica presiunea asupra Phenianului pentru a renunţa la testele nucleare şi balistice.

Săptămâna trecută, televiziunea de stat nord-coreeană a transmis că liderul Kim Jong-un a solicitat efectuarea unui test cu rachetă balistică intercontinentală, care a avut succes. Racheta de tip Hwasong-14 a atins o altitudine de 2.802 kilometri, atingându-şi ţinta cu precizie după un zbor de 39 de minute, pe o distanţă de aproximativ 933 de kilometri.

Potrivit unui comunicat de la Phenian, "Coreea de Nord este capabilă să ţintească orice regiune din lume şi în acest fel pune capăt ameninţării prezentate de Statele Unite, asigurând pacea şi securitatea în Peninsula Coreeană şi în întreaga regiune".

--

Citește și: