19 aprilie 201718:041528

Clipul „festiv” în care Coreea de Nord bombardează SUA, prezentat în cadrul paradei militare de la Phenian. VIDEO

Festivităţile organizate la finalul săptămânii la Phenian, capitala Coreei de Nord au inclus, printre altele, un spectacol muzicat acompaniat de un clip video în care este ilustrată bombardarea Statelor Unite, potrivit televiziunii publice nord-coreene, citată de Le Figaro.

Acest clip a fost difuzat duminică, în timpul celei de-a doua zile a giganticei parade militare organizate în capitala nord-coreeană şi a smuls un zâmbet atât din partea liderului Coreei de Nord, Kim Jong-un, cât şi din partea mulţimii participante la eveniment, după cum relatează organele media locale. 

Videoclipul prezintă fragmente din timpul bombardamentului, inclusiv lansarea unei rachete Pukguksong-2, o rachetă balistică cu rază de acţiune medie şi largă, şi se termină cu un drapel american în flăcări având în fundal un cimitir militar. 

„La încheierea spectacolului, toţi interpreţii şi toţi participanţii la parada militară au exclamat 'Ura!', iar liderul suprem a felicitat artiştii pentru performanţa atinsă”, a precizat agenţia de presă nord-coreeană, KCNA. 

În prima zi a manifestaţiilor organizate în onoarea lui Kim Il-sung, părintele fondator al Republicii Populare Democrate Coreene şi bunicul lui Kim Jong-un, în timpul paradei militare au fost prezentate şi rachete intercontinentate aparent noi. 

A doua zi, autorităţine nord-coreene au efectuat un test balistic care a eşuat, mişcarea fiind condamnată dur de Statele Unite ale Amercii. 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.