Cine este Brigitte Trogneux, femeia din spatele lui Emmanuel Macron, favoritul la prezidențialele din Franța

Cine este Brigitte Trogneux, femeia din spatele 
lui Emmanuel Macron, favoritul la prezidențialele din Franța
Publicat: 24/04/2017, 20:47

Ea este „partea care nu se negociază” din soțul ei. Nu există Emmanuel Macron fără Brigitte Trongneux. Nu există „Manu” fără „Bibi”. Rolul secret, dar extrem de important al soției candidatului organizației „În mișcare!” este descris în amănunt în filele romanului „Les Macron” („Familia Macron”), o carte dedicată acestui cuplu „extraordinar”, care a fost publicată la începutul lunii martie, potrivit Le Figaro.

„Sfatul ei este important pentru mine”

În spatele părului blond și a tenului bronzat, Brigitte Trogneux în vârstă de 63 de ani este numai ochi și urechi la tot ceea ce face candidatul la președinția Franței și la modul în care acesta relaționează cu oamenii. Profesoara de franceză îi citește discursurile, ține legătura cu presa și se asigură că soțul ei ajunge să fie intervievat și de jurnaliști de renume, îl însoțește pe Emmanuel în deplasările sale, atunci când nu merge singură în aceste deplasări, pentru că, spune ea, „există lucruri pe care o femeie le poate face mai ușor”, și face selecția mesajelor care ajung la acesta („pentru a-i spune ceva lui Emmanuel, trebuie să vorbești mai întâi cu Brigitte”).

Chiar dacă soția lui Macron nu figurează în organigrama organizației „În mișcare!”, asta nu înseamnă că nu muncește cot la cot cu soțul ei. „Ea este acolo (la reuniunile cabinetului) pentru că însoțește pe mine. Cotribuie la crearea unei alte ambianțe și asta este important (…) Sfatul ei este foarte important pentru mine și petrecem foarte mult timp împreună”, mărturisea chiar Emmanuel Macron în noiembrie 2015 în cadrul unei emisiuni televizate.

Brigitte îi spune acestuia care este părerea ei înainte de fiecare intervenție majoră a sa. Totuși, „ea nu face acest lucru pentru a-i dicta soțului unde să-și poziționeze discursul”, după cum spun chiar autorii romanului care vorbește despre ambiția cuplului Macron.

Carla Bruni „și-a făcut bine treaba”

Omniprezentă, da. O prezență discretă, de asemenea. Brigitte apare alături de Emmanuel pe coperțile a doar două reviste. În ambele fotografii cei doi zâmbesc. Totuși, atunci când vine vorba de acordarea unui interviu, Emmanuel Macron este cel care iese în față. Singurul interviu pe care l-a acordat Brigitte a fost în aprilie 2016, în revista Paris Match. „A fi căsătorită cu un om politic nu este o situație greu de gestionat. Trebuie doar să rămânem uniți și să ne temperăm reciproc”, spunea ea atunci.

Așa cum reiese din modul de gândire al lui Brigitte, ea poartă o mare parte din „vina” faptului că Emmanuel Macron a reușit o ascensiune atât de rapidă în lumea politică, ascensiune la care nimeni nu s-ar fi așteptat în urmă cu câțiva ani. „Emmanuel trebuie să reușească acum. Vă dați seama ce va fi în 2022?”, se întreabă soția celui care poate prelua, peste două săptămâni, președinția Franței.

Și ce se va întâmpla dacă soțul va ajunge la palatulElysees? Care dintre fostele Prime Doamne vor fi o sursă de inspiație pentru Brigitte Macron? În ochii acesteia din urmă, Carla Bruni-Sarkozy „și-a făcut bine treaba”. La fel ca Emmanuel și Brigitte, Carla și Nicolas Sarkozy și-au mediatizat povestea de dragoste. „Bibi” s-ar putea regăsi, cu siguranță, în versurile melodiilor de dragoste cântate de Carla Bruni.

Romanul „Les Macron”, scris de Caroline Derrien și Candice Nedelec, cuprinde, în cele 233 de pagini, povestea de excepție a cuplului care ar putea ajunge la Palatul Elysees în calitate de președinte și Primă Doamnă ai Franței.

Emmanuel Macron a obținut, duminică, 23,75% dintre voturile francezilor și a intrat în turul II al alegerilor prezidențiale din Franța, unde va lupta pentru a prelua președinția țării cu Marine Le Pen. Macron are 39 de ani și s-a născut în orașul Amiens. Între 1999 și 2004, acesta a fost asistentul filosofului Paul Ricoeur, în timp ce își făcea studiile pentru a deveni inspector financiar. Între 2008 și 2012 a fost bancher în cadrul Rotschild & Cie, unde devine asociat și apoi girant. Din 2012 până în 2014 este secretar general adjunct al Peședinției Republicii, iar în 2014 este numit Ministru al Economiei, portofoliu pe care îl păstrează până în 2016. În timpul exercitării mandatului de ministru, fondează, în aprilie 2016, organizația „În mișcare!”. În luna august demisionează din Guvern, iar în noiembrie își anunță candidatura la alegerile prezidențiale din Franța din acest an.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Ancuţa Popoviciu rămâne judecătoarea dosarului de la 2 Mai. Judecătoria Mangalia a respins defintiv cererea...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au abandonat mortul pentru a-și salva viața. Un cortegiu funerar din Mureș a fost atacat...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
Apare un nou EURO. Ce se va întâmpla cu numerarul
Miliardar român, fără noroc în dragoste. Dat în judecată de a patra nevastă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Nepotul lui Florin Salam, Adrian Petrache, reușită uriașă în carieră: "'Cu bucurie și recunoștiință, vă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Veniturile din toată lumea se vor micșora până în 2050 din cauza schimbărilor climatice