16 iulie 201716:46176

Cetăţean american, condamnat la zece ani de închisoare în Iran pentru spionaj

Un individ cu cetăţenie americană a fost condamnat la zece ani de închisoare în Iran pentru spionaj, au anunţat autorităţile de la Teheran, acesta fiind cel mai recent caz al unei persoane cu dublă naţionalitate închisă în această ţară, informează cotidianul The Jerusalem Post.

Autorităţile iraniene nu au oferit mai multe detalii despre identitatea condamnatului, precizând doar că acesta este cetăţean american şi al unei alte ţări decât Iranul.

„Persoana, care colecta informaţii şi era în mod direct ghidată de SUA, a fost condamnată la zece ani de închisoare, însă sentinţa a fost contestată", a declarat un purtător de cuvânt al autorităţilor iraniene.

Nu este momentan clar dacă oficialul făcea referire la Nizar Zakka, un cetăţean libanez cu rezidenţă americană, care a fost condamnat la 10 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat de colaborare împotriva statului.

Mai mulţi iranieni care au şi cetăţenie americană, britanică, austriacă, canadiană şi franceză au fost închişi în ultimul an pe baza unor acuzaţii precum spionaj şi colaborare cu ţări ostile.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.