11 septembrie 201700:141454

Cel mai critic ziarist la adresa lui Putin fuge din Rusia, după câteva atentate la viaţa sa: ”Nu cred că mă mai întorc vreodată”

Un proeminent jurnalist rus şi vocal critic al guvernului, Yulia Latynina, a anunţat că părăseşte ţara, temându-se pentru siguranţa sa şi este puţin probabil să se întoarcă într-un viitor apropiat. Î

În cadrul unui interviu acordat postului de radio „Ecoul Moscovei”, unde a fost gazda unei emisiuni săptămânale de dezbateri politice, jurnalista a declarat că, recent, a fost ţinta mai multor atacuri, inclusiv incendierea maşinii sale parcată în apropierea casei de lemn, relatează corespondentul BBC, scrie Rador.

Yulia Latynina este un critic feroce al preşedintelui rus Vladimir Putin, pe care îl acuză de corupţie, falsificarea alegerilor prezidenţiale, distrugerea climatului investiţional şi eşuarea politicii externe.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.