11 iulie 201718:03637

Boris Johnson le transmite liderilor UE „să-şi ia gândul" de la sumele cerute Marii Britanii pentru Brexit: Sunt exorbitante

Cererile financiare al UE către Marea Britanie în legătură cu Brexit „par să fie exorbitante", a declarat Boris Johnson, ministrul britanic de Externe, care s-a declarat optimist în privinţa şanselor de a ajunge la un acord bun, spunând că „nu există niciun plan" în cazul unui eşec al negocierilor.

În cadrul unei şedinţe în Parlamentul de la Londra, ministrul a declarat că „sumele pe care (UE) le propune pare să fie exorbitante şi cred că expresia adecvată este să-şi ia gândul de la asta", potrivit site-ului Business Insider.

Întrebat în legătură cu posibilitatea ca negocierile între UE şi Marea Britanie să nu ducă la semnarea unui acord, Johnson a răspuns că „nu există niciun plan pentru lipsa unui acord, pentru că vom avea un acord grozav".

Afirmaţia lui Johnson pare să intre în contradicţie cu declaraţiile anterioare în acest sens făcute de premierul Theresa May şi ministrul pentru Brexit, David Davis, care au spus că „lipsa unui acord este mai bună decât un acord prost".

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.