no author
Mircea Olteanu
1290 vizualizări 6 aug 2017

"Potrivit informaţiilor obţinute de la autorităţile britanice, în noaptea de 5 spre 6 august 2017, un grup format din 4 cetăţeni români, aflaţi pe o barcă în largul mării, a intrat în coliziune cu o altă ambarcaţiune. În urma impactului, un cetăţean român a decedat, unul se află internat la o unitate medicală din Worthing, fiind în prezent în afara oricărui pericol, iar alţi doi sunt dispăruţi. Paza de coastă desfăşoară ample căutări pentru găsirea celorlalţi doi cetăţeni români", precizează MAE.

Consulul Ambasadei României la Londra s-a deplasat la unitatea medicală unde se află internat cetăţeanul român rănit pentru a afla detalii suplimentare despre starea sa de sănătate.

"Misiunea diplomatică şi Oficiul consular menţin în atenţie, cu prioritate, cazul, precum şi stadiul căutărilor celor doi cetăţeni români dispăruţi, şi sunt în contact cu autorităţile locale, fiind pregătiţi să acorde sprijin şi asistenţă consulară. Ministerul Afacerilor Externe transmite sincere condoleanţe familiei cetăţeanului român decedat în urma accidentului naval", mai precizează MAE.

Echipaj ale Pazei de coaste britanice caută doi români care au fost daţi dispăruţi în urma scufundării unei ambarcaţiuni în Canalul Mânecii, în apropiere de localitatea Shoreham din comitatul West Sussex, au anunţat autorităţile, care au precizat că un bărbat a fost descoperit decedat, potrivit BBC News online. La operaţiunile de salvare participă mai multe echipaje ale Pazei de coaste şi două elicoptere, informează site-ul cotidianului Express.

--

Citește și: