ATAC TERORIST LA PARIS. Cine este bărbatul care a tras în plin în polițiști. Al doilea suspect s-a predat. LIVE UPDATE

ATAC TERORIST LA PARIS. Cine este bărbatul care a tras în plin în polițiști. Al doilea suspect s-a predat. LIVE UPDATE
Publicat: 21/04/2017, 13:40

Potrivit purtătorului de cuvânt al ministerului francez de Interne, un bărbat a ieșit dintr-o mașină și a deschis focul cu o armă automată asupra unei mașini de poliție staționate. Atacatorul a ucis un polițist și a încercat să împuște alții care se aflau pe trotuar, rănind grav doi dintre ei înainte de a fi neutralizat de forțele de ordine.Președintele Francois Hollande a declarat, după o întâlnire cu premierul și ministrul de Interne, că indiciile sunt „de ordin terorist”.

„Gândurile mele sunt la familia polițistului care a fost ucis și la polițiștii răniți. Vom organiza ceremonii naționale pentru omagierea acestui polițist ucis în mod laș. Trebuie să conștientizăm faptul că agenții de poliție sunt expuși. Am reiterat toate angajamentele asumate. Trebuie făcut totul pentru ca polițiștii, jandarmii și militarii să își poată exercita misiunile(…) Mesajul pe care vreau să vi-l transmit în această seară vine de la polițiști, jandarmi și militari și e adresat cetățenilor. Ei sunt protejați, trebuie să fie și vor fi protejați”, a adăugat el.

Atacatorul era vizat de o anchetă teroristă pentru că și-ar fi manifestat intenția de a ucide agenți de poliție, potrivit unor surse.

Publicația Le Parisien afirmă că documentele de înmatriculare ale vehiculului utilizat de atacator sunt pe numele lui Karim C, un bărbat în vârstă de 39 de ani, care în 2003 a fost condamnat la 20 de ani de închisoare după ce a încercat să ucidă trei persoane.

Presa franceză a publicat un mandat emis pe numele atactorului luna trecută în care apare și fotografia sa.

UPDATE 13:38Trei apropiați ai atacatorului de pe Champs-Elysees au fost luați vineri în custodia poliției franceze pentru a fi interogați, potrivit unei surse, citate de Le Figaro.

Bărbatul responsabil de atacul armat din centrul Parisului era un cetățean francez, potrivit ministrului belgian de Interne, Jan Jambon.

UPDATE 11:39Un bărbat care a fost semnalat poliției franceze de autoritățile belgiene în legătură cu o posibilă implicare în atacul de pe Champs-Elysee, s-a prezentat la o secție de poliție din orașul belgian Anvers, potrivit ministerului de Interne, citat de Le Figaro.

Pe numele bărbatului a fost emis un mandat de căutare de către autoritățile belgiene.

Purtătorul de cuvânt al ministerul francez de Interne nu a putut confirma dacă acesta are cu siguranță legătură cu atacul de joi seara, o serie de informații urmând a fi investigate, în vederea stabilirii unei concluzii finale.

UPDATE 09:50Presa internațională scrie că autoritățile franceze caută un nou suspect, care ar fi ajuns din Belgia cu trenul și pentru care a fost emis un mandat de arestare.

UPDATE 08:47 Identitatea atacatorului ce a ucis un polițist și a rănit alte trei persoane joi noaptea în Paris „este cunoscută și a fost verificată”, a confirmat procurorul general al Franței, Francois Molins, citat de Le Figaro.

Molins a făcut aceste declarații în cadrul unei conferințe de presă, acesta a refuzat însă să dezvăluie identitatea bărbatului, pentru a proteja ancheta ce este în curs.

Perchezițiile și investigațiile vor stabili dacă acesta a avut sau nu complici.

Atacatorul era vizat de o anchetă teroristă pentru că și-ar fi manifestat intenția de a ucide agenți de poliție, potrivit unor surse.

Publicația Le Parisien afirmă că documentele de înmatriculare ale vehiculului utilizat de atacator sunt pe numele lui Karim C, un bărbat în vârstă de 39 de ani, care în 2003 a fost condamnat la 20 de ani de închisoare după ce a încercat să ucidă trei persoane.

UPDATE 02:17Un individ, care a fost închis timp de 15 ani pentru că a încercat să omoare trei persoane, inclusiv doi polițiști, este considerat drept presupusul autor al atacului de la Paris, potrivit site-ului cotidianului Le Parisien.

Publicația afirmă că documentele de înmatriculare ale vehiculului utilizat de atacator sunt pe numele lui Karim C, un bărbat în vârstă de 39 de ani, care în 2003 a fost condamnat la 20 de ani de închisoare după ce a încercat să ucidă trei persoane. În 2005, sentința acestuia a fost redusă cu cinci ani.

Poliția franceză efectuează percheziții în orașul Chelles, din departamentul Siene-et-Marne, la domiciliul presupusului autor.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă amprentele suspectului ucis în cursul atacului se potrivesc cu cele ale deținătorului documentelor de înmatriculare ale vehiculului.

UPDATE 00:52Poliția franceză a emis un mandat de reținere pentru un al doilea suspect în cazul incidentului terorist de la Paris, care s-a soldat cu decesul unui agent de poliție și rănirea altor doi, potrivit unui document obținut de agenția de știri Reuters.

Mandatul de reținere indică faptul că suspectul a sosit cu trenul în Franța, venind din Belgia.

UPDATE 00:40 Statul Islamic a revendicat atacul de pe Champs Elysees, potrivit agenției de propagandă a SI, Amaq. Potrivit organizației jihadiste, atacul ar fi fost comis de un belgian

„Autorul atacului comis în zona Champs-Elysées, în centrul Parisului, este Abu Yussef al-Beljiki, un combatant al Statului Islamic”, precizează agenția Amaq.

UPDATE 23:20 „Direcția antiteroristă a Parchetului din Paris a fost sesizată în cazul atacului de pe Bulevardul Champs-Elysées, soldat cu moartea unui agent de poliție”, au transmis autoritățile franceze.

Poliția a închis o porțiune din bulevardul Champs Elysees.

Incidentul a avut loc între stațiile de metrou Franklin-Roosevelt and Georges V. Mai multe stații de metrou din zonă au fost închise.

Ministerul francez de Interne a transmis că presupusul atacator a fost ucis.

Polițistul rănit a fost împușcat în zona capului, relatează Le Parisien.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Patru tineri germani s-au dus până în Austria ca să pună flori la casa lui...
Ce făcea, de fapt, Vali Vijelie în timp ce soția lui anunța că divorțează după...
FOTO. Ioana Țiriac a făcut ravagii într-un costum de baie spectaculos!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 30 de ani. Mărturia unui copil de 4...
A pierdut la Marriott banii de la cămătari și... De ce a cedat Mititelu Jr.?!...
Declarațiile SFÂȘIETOARE ale unei vedete: de ce nu a devenit mamă până acum!
Tradiţii, obiceiuri şi superstiţii de Sfântul Gheorghe. Ce să faci astăzi, în ziua Purtătorului de...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Alertă! Cutremur de 6.3 grade pe scara Richter! Unde s-a produs și ce magnitudine a...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Preț în România pentru cel mai interesant SUV din 2024
Românii vor să trăiască mai sustenabil, dar le lipseşte infrastructura. Cum se poate implica mediul...
ANUL în care Pământul NU a avut VARĂ! Cum a fost posibil?
Obligație pentru români. Plata impusă de stat de care nu pot scăpa: E pentru nimic
O nouă urgie peste România. Prăpăd în 12 județe
Ce a putut să pună Regina Întunericului în farfuria Iuliei, atunci când ea nu era...
EL e ucigașul Ana-Mariei?! Gravida, găsită îngropată în pădure! Dezvăluiri de ultimă oră
De ce crede Patrick despre Ștefan că este un pârâcios. Rebecca și Roberta au ajuns...
Ioana Dichiseanu, cu lacrimi in ochi, despre ultimele clipe ale tatălui ei: "Mi-a luat mana...
BANCUL ZILEI. Bula îsi întreabă dirigintele: - Dom’ profesor, care e diferența dintre bărbați și...
Ana Blandiana, la podcastul „Altceva cu Adrian Artene”: „Am învățat să citesc și am început...