14 iulie 201708:334986

Atac terorist la Muntele Templului din Ierusalim. Doi poliţişti au murit

Cel puţin trei persoane au fost rănite în urma unui atac terorist care a avut loc, în această dimineaţă, la Muntele Templului, unul dintre cele mai importante locuri religioase din Vechiul Oraş al Ierusalimului, relatează Jerusalem Post.

Potrivit primelor informaţii, trei terorişti au deschis focul asupra unui grup de poliţişti lângă intrarea în Templul Muntelui, la Poarta Leilor. Forţele de ordine din zonă au reuşit să răspundă rapid, iar cei trei terorişti au fost neutralizaţi.

Trei bărbaţi israelieni au fost răniţi, dintre care doi se află în stare critică, iar unul a fost rănit uşor şi este conştient. Cele două persoane rănite grav au fost transportate la Centrul Medical Universitar Hadassah.

Doi poliţişti israelieni au murit în urma atacului terorist, informează BBC News.

Atacatorii, arabi israelieni, au fost ucişi de poliţie. Doi dintre aceştia erau iordanieni.

Conform poliţiei, cei trei atacatori aveau vârste cuprinse între 19 şi 29 de ani şi proveneau din oraşul Umm al-Fahm, din nordul Israelului. Aceştia nu avuseseră condamnări precedente.

De la sfârşitul anului 2015 au existat mai multe atacuri armate, cu cuţite sau cu vehicule, în Israel, întreprinse în mod predominant de către palestinieni sau arabi israelieni.

În urma acestui incident, şeful poliţiei din Ierusalim a dispus închiderea şi evacuarea Muntelui Templului, un loc de pelerinaj pentru foarte mulţi credincioşi. Totodată, rugăciunile de vineri au fost anulate pentru prima dată după mulţi ani.

Autorităţile investighează cum au reuşit atacatorii să pătrundă cu arme într-o zonă cu securitate foarte strictă, în apropierea moscheilor.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.