ATAC TERORIST la Londra. O bombă artizanală a explodat într-un metrou. Cel puțin 29 de răniți. ISIS a revendicat atacul. UPDATE

ATAC TERORIST la Londra. O bombă artizanală a explodat într-un metrou. Cel puțin 29 de răniți. ISIS a revendicat atacul. UPDATE
Publicat: 16/09/2017, 13:07
Actualizat: 30/01/2018, 17:52

UPDATE:Poliția britanică a anunțat că a reținut în zona orașului Dover un tânăr despre care se crede că ar avea legătură cu incidentul terorist de la Londra, informează BBC.Suspectul a fost reținut, sâmbătă dimineața, în zona portuară a orașului Dover.

UPDATE: ISIS a revendicat atacul terorist de la Parsons Green, în urma căruia 29 de persoane au fost rănite.

UPDATE 14:39Președintele american Donald Trump a declarat vineri că explozia care a avut loc la stația de metrou londoneză Parsons Green a fost declanșată de „oameni bolnavi și demenți care se aflau în atenția Scotland Yard”, făcând un apel la vigilență din partea autorităților britanice, relatează BBC News.

„Un alt atac la Londra comis de către un terorist ratat. Aceștia sunt oameni bolnavi și demenți care se aflau în atenția Scotland Yard. Trebuie să fim proactivi! Teroriștii ratați trebuie gestionați într-o manieră mult mai strictă. Internetul este instrumentul principal de recrutare pe care trebuie să-l anulăm și să-l folosim mai bine”, a transmis Trump, prin intermediul contului de Twitter.

Poliția Metropolitană din Londra a refuzat să comenteze afirmațiile lui Donald Trump.

UPDATE 14:0222 persoane au fost transportate la spital în urma exploziei care a avut loc la stația de metrou Parsons Green din Londra, a anunțat vineri serviciul de ambulanță din capitala Marii Britanii18 persoane au fost transportate la spital în urma exploziei care a avut loc la stația de metrou Parsons Green din Londra, a anunțat vineri serviciul de ambulanță din capitala Marii Britanii

UPDATE 13:44 Comisarul adjunct, Mark Rowley, a făcut primele declarații oficiale ale autorităților după atacul de la metroul londonez, confirmând că a fost vorba despre explozia unei bombe artizanale. Acesta a precizat, de asemenea, că forțe de ordine vor fi trimise și la alte stații de metrou, pentru siguranță. Rowley a refuzat să spună dacă poliția a reținut vreun suspect până la această oră.

UPDATE 12:21 Poliția Metropolitană a confirmat că tratează explozia de la metroul londonez ca fiind un atac terorist, fiind vorba despre un dispozitiv exploziv artizanal.

UPDATE: „Printre persoanele care au suferit arsuri nu sunt români, din câte informații am eu până în acest moment. Noi avem acolo, la Politia Transporturi Londra, un ofițer detașat. El e la locul faptei și ne ține la curent cu evoluțiile”, a declarat, pentru MEDIAFAX, Dan Mihalache, ambasadorul României la Londra.

Ministerul Afacerilor Externe transmite că cetățenii români afectați pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon ale Ambasadei României în Regatul Unit al Marii Britanii și al Irlandei de Nord: 0044 20 76029833; 0044 20 76027328;0044 20 76036694; 0044 20 76025193; 0044 20 7603 0572; 0044 20 7602 2065 sau pe numărul de urgență al misiunii diplomatice: 0044 7738716335. Apelurile sunt redirecționate automat, cu excepția numărului de urgență, către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și sunt preluate de către operatorii Call Center-ului în regim de permanență.

Mai multe persoane au fost rănite în urma exploziei, potrivit informațiilor apărute în presa britanică, suferind răni faciale.

Incidentul s-a produs în vestul Londrei, semănând panica printre călători.

Primele imagini din trenul în care a avut loc explozia arată că dispozitivul exploziv era o găleată de plastic ascunsă într-o pungă de plastic.

Echipele de salvare intervin la locul incidentului, iar poliția nu a confirmat încă dacă este vorba despre o bombă.Un purtător de cuvânt al brigăzii de pompieri din Londra a precizat că incidentul a fost raportat la ora locală 08:21 (10:21, ora României).

Există informații potrivit cărora în trenul respectiv ar fi existat și un al doilea dispozitiv exploziv, descoperit la timp de echipele de intervenție.

De asemenea, se pare că în stația de metrou Parsons Green ar fi apărut și un bărbat înarmat cu un cuțit, imediat după momentul exploziei, însă reprezentații Poliției Metropolitane susțin că acesta nu ar avea legătură cu incidentul din tren.

Martorii șocați au publicat pe rețelele de socializare mesaje în care povestesc despre haosul de la metrou.O femeie a descris momentul în care o flacără imensă a venit spre ea și i-a ars picioarele, cuprinzând tot vagonul și a văzut o altă femeie având cenușă pe păr. Persoanele aflate în stație care se adăpostiseră în cafenelele din împrejurimi au fost rugate să plece ca să facă loc pentru tratarea răniților.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Ion Iliescu și Petre Roman, acuzați de infracțiuni împotriva umanității în dosarul Mineriadei. Ce riscă...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Traian Băsescu spune adevărul despre Ion Iliescu: Este prea târziu
Traian Băsescu tună și fulgeră. Cine i-a umilit finul
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”