13 septembrie 201723:53226

Atac sinucigaş comis de o adolescentă de 12-13 ani în Camerun. Cel puţin şase oameni au murit

Cel puţin şase persoane şi-au pierdut viaţa în nordul Camerunului, în urma exploziei unei bombe purtate de o adolescentă de 12-13 ani, au anunţat autorităţile, incidentul purtând marca organizaţiei islamiste Boko Haram, informează agenţia de ştiri Reuters.

Atentatul a vizat o moschee din oraşul Kolofata, în nordul Camerunului.

Guvernatorul provinciei de care aparţine oraşul a declarat că în urma exploziei au murit cinci persoane aflate la rugăciuni şi autoarea atentatului.

Oficialul nu a indicat vreun suspect, însă organizaţia extremistă Boko Haram a folosit în mai multe rânduri terorişti sinucigaşi, inclusiv copii.

Gruparea islamistă Boko Haram, al cărei nume înseamnă "Educaţia occidentală este interzisă", a fost înfiinţată în anul 2002 şi iniţial s-a concentrat pe combaterea educaţiei în stil occidental, pentru ca apoi să creeze un stat islamic radical în zona Lacului Ciad. Activităţile teroriste ale Boko Haram s-au soldat cu peste 20.000 de morţi, iar aproximativ 2,6 milioane de nigerieni şi-au părăsit casele din cauza conflictului. Mai mult, milioane de persoane sunt în pericol să moară de foame din cauza devastării zonei.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.