15 iulie 201707:431004

Apropiaţi ai Papei Francisc acuză SUA de o „geopolitică apocaliptică", vecină cu islamismul

În cadrul unui articol exploziv, doi apropiaţi ai Papei Francis îl acuză pe Steve Bannon, Strateg Şef şi Consilier Principal al preşedintelui Statelor Unite Donald Trump, că a adoptat o „geopolitică apocaliptică" ale cărei rădăcini „nu sunt foarte îndepărtate" de cele ale fundamentalismului islamic.

Articolul apărut în La Civiltà Cattolica, care este verificat de Vatican înainte de publicare, scoate în evidenţă o critică severă a „fundamentalismului evanghelic" din Statele Unite, argumentând că în chestiuni care variază de la încălzirea globală la "migranţi şi musulmani", susţinătorii acestei ideologii au adoptat o variantă distorsionată a Scripturii şi a Vechiului Testament, care promovează conflictul şi războaiele mai presus de orice.

Experţii de la Vatican consideră că articolul ar fi avut sprijinul explicit al Bisericii şi al Papei Francis. Totodată, autorii săi, Antonio Spadaro, redactorul-şef al publicaţiei, şi Marcelo Figueroa, redactorul-şef al ziarului L'Osservatore Romano, sunt cunoscuţi ca apropiaţi ai Papei.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.