Amenințat cu „distrugerea totală” a Coreei de Nord, Kim Jong Un îi transmite lui Trump că „va plăti scump”. Ce măsuri pregătește Phenianul

Amenințat cu „distrugerea totală a Coreei de Nord, Kim Jong Un îi transmite lui Trump că „va plăti scump. Ce măsuri pregătește Phenianul
Publicat: 22/09/2017, 08:17

Kim Jong-Un a declarat vineri că Phenianul va lua în considerare „contra-măsuri severe de cel mai înalt nivel” împotriva Statelor Unite ca răspuns în fața amenințărilor președintelui american, Donald Trump, informează Reuters.

Președintele american, Donald Trump, a avertizat marți, în discursul rostit la ONU, că va „distruge” Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma „misiunea sinucigașă” de a amenința Statele Unite.

„Remarcile sale m-au convins, mai degrabă decât să mă înspăimânte sau să mă oprească, că drumul pe care l-am ales este corect și că este cel pe care trebuie să-l urmez până la capăt”, a afirmat Kim în cadrul unei declarații făcute publice de agenția de știri KCNA.

„Ca bărbat din Republica Populară Democrată Coreeană și în numele demnității și onoarei statului și poporului meu, și din partea mea însăși, îl voi face pe cel ce deține prerogativele comenzii supreme ale Statelor Unite să plătească scump pentru discursul său”, a adăugat liderul nord-coreean.

Phenianul ia în considerare testarea unei bombe cu hidrogen

Ri Yong Ho, ministrul de Externe al Coreei de Nord, a declarat vineri că Phenianul ar putea lua în considerare testarea unei bombe cu hidrogen în Oceanul Pacific, potrivit agenției de știri Yonhap, citate de Reuters.

După ce a fost întrebat de reporteri în New York la ce se referea liderul nord-coreean, Kim Jong-Un, în momentul în care a amenințat într-o declarație anterioară cu luarea unor „contra-măsuri de cel mai înalt nvel din istorie” împotriva SUA, Ri a afirmat că Phenianul ar putea lua în considerare un test cu bombă cu hidrogen.

Ministrul nord-coreean a adăugat însă că nu cunoaște cu exactitate „opiniile” liderului Kim Jong-Un în privința acestei chestiuni.

Trump anunță noi sancțiuni pentru Coreea de Nord

Statele Unite vor adopta noi sancțiuni împotriva Coreei de Nord, a anunțat joi președintele DonaldTrump, în contextul tensiunilor cu regimul Kim Jong-Un, care a efectuat o serie de teste nucleare și balistice, relatează site-ul agenției Reuters.

„Vom impune sancțiuni suplimentare Coreei de Nord”, a declarat joi DonaldTrumpcu ocazia întrevederii pe care a avut-o cu președintele Afganistanului, Ashraf Ghani.

Regimul din Coreea de Nord, condus de Kim Jong-Un, a efectuat în ultimul an o serie de teste nucleare și balistice, amenințând cu atacuri Coreea de Sud, Japonia și Statele Unite.

DonaldTrumpa avertizat marți, în discursul rostit la ONU, că va „distruge” Coreea de Nord în cazul în care liderul regimului de la Phenian, Kim Jong-Un, va asuma „misiunea sinucigașă” de a amenința Statele Unite. „În Coreea de Nord există un regim depravat, o bandă de criminali. Dacă acest om al rachetelor, Kim Jong-Un, se va angaja în misiunea sinucigașă de a amenința SUA, vom distruge total Coreea de Nord”, a avertizat DonaldTrumpde la tribuna Adunării Generale ONU.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ce a pățit o româncă, după ce a cumpărat o caserolă cu aripioare de pui...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ireal ce a putut păți o tânără de 21 de ani, după ce a băut...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Copil de șase ani din Gorj, vândut în Germania pentru 8.000 de lei. Ce se...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este OBLIGATORIU în România. Sistemul se aplică în toată țara
Vremea de Florii. Prognoza după episodul ploios din ultima săptămână
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”