5066 vizualizări 6 aug 2017

Modelul Chloe Ayling a fost atacată de doi bărbaţi pe 11 iulie, în timpul unei şedinţe foto. Anchetatorii bănuiesc că aceasta a fost drogată şi transportată într-o valiză până în satul Borgial, de lângă Torino, fiind eliberată de acolo pe 17 iulie. 

O zi mai târziu, un cetăţean polonez, care locuieşte în Marea Britanie, a fost arestat fiind acuzat de răpire şi obţinere ilegală de bani, potrivit informaţiilor furnizate de poliţişti. Numele lui este Lukasz Pawel Herba şi are 30 de ani. 

Acesta nu a acţionat singur, ci a avut un complice, care este şi acum căutat de poliţişti. 

Cei doi bărbaţi au încerat să o vândă pe tânără pe site-urile de tip Dark Web pentru suma de 300.000 de dolari şi i-au cerut agentului modelului să plătească pentru a o elibera. 

Femeia a fost ţinută legată de mâini şi agăţată de mobilă şi a fost eliberată după şase zile, fiind dusă la Consulatul britanic din Milano, cu toate că răscumpărarea nu fusese plătită. 

„M-au legat de mâini şi de picioare, mi-au pus bandă adezivă la gură şi m-au băgat într-o valiză”, a povestit tânăra clipele de groază prin care a trecut. 

Potrivit primelor informaţii, bărbaţii ar fi cerut 50.000 de lire sterline pentru a o elibera pe tânără şi au ameninţat că o omoară dacă va povesti ceva oamenilor legii. 

Grupul infracţional acţiona de mult, iar purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Milano a declarat că Lukasz Herba este un criminal care lucra pentru o organizaţie extrem de bine pusă la punct care acţiona pe Dark Web, ocupându-se, în special, cu vânzarea online a tinerelor pentru sume impresionante. 

Dark web este o parte a internetului neindexată de către motoarele de căutare clasice şi care este accesibilă doar de pe browserele anonime, cum ar fi Tor. 

--

Citește și: