Firea: Grindeanu nu se mai consultă cu Dragnea

Firea: Grindeanu nu se mai consultă cu Dragnea
Publicat: 05/06/2017, 12:23

„Eu am și nemulțumirile mele personale ca primar general. Legat de reacția unora dintre membrii Cabinetului la problemele Bucureștiului. Eu dacă solicit sprijin guvernamental nu o fac pentru mine pentru că nu plec acasă cu acele obiective, eu am un mandat de la bucureșteni și vreau să îl duc la bun sfârșit cu rezultate. Sunt într-adevăr surprinsă că există o reacție ori înceată, ori de refuz din partea reprezentanților unor ministere care pur și simplu pun în dificultate Primăria Capitalei” a declarat, duminică seară, Gabriela Firea, la Antena 3.

Primarul general al Capitalei a spus că Executivul, prin anumiți miniștri, i-a respins rând pe rând proiectele pentru București.

„Am solicitat, după ce am făcut o analiză și în ceea ce privește potențialul finnciar, dar și de execuție a lucrărilor, să preluăm în administrare pentru a finaliza centura Capitalei. Răspunsul a fost negativ. Măcar să facă ministerul ce a promis. Am solicitat la Primăria Capitalei, pntru a investi, metroul. În toată lumea civilizată, metroul este parte a transportului local. Dacă ei nu se ocupă, atunci ne ocupăm noi. Nu înțeleg de ce Metrorex ține cu dinții ca metroul să rămână la minister, deci la Metrorex, și nu acolo unde îi este locul, la Primăria Capitalei, pentru a investi”, a declarat edilul.

Gabriela Firea a mai spus că nu este normal ca primarul general al Capitalei să afle de la televizor faptul că în luna iulie se opresc stațiile de metrou Aurel Vlaicu și Pipera și a întrebat public de ce mai este directorul Metrorex în funcție.

„Sub nicio formă nu ne-au consultat și nu e vorba de consultare cât despre faptul că Primăria Generală, prin RATB, trebuia să preia această sarcină în sensul de a suplimenta autobuzele care să preia călătorii din această zonă. Sunt 200.000 de oameni care fac naveta zilnic în această zonă. (…) Îmi pun și eu această întrebare. De ce domnul director de la Metrorex este în continuare pe funcție? Cum să anunți la televizor o astfel de informație și să nu te gândești la cetățeni care merg pe jos”, a mai spus Firea.

Edilul a mai spus că a solicitat ca toate bazele dezafectate de pe lângă unitățile militare să fie acordate Primăriei Capitalei pentru că dorește construirea de cămine pentru seniori, locuințe pentru tineri, locuințe sociale și de serviciu și că nu s-a întâmplat absolut nimic, în condițiile în care solicitarea a fost făcută acum câteva luni.

„Am cerut de asemenea salba de lacuri pentru a o putea amenaja. Avem fonduri și o putem amenaja aceste lacuri, așa cum se întâmplă în toată Europa. Răspunsul a fost din nou negativ. Tot ceea ce Primăria Capitalei solicită Guvernului, cu argumente, și în scris, se izbește de un refuz. Nu știu de ce, avem o relație mai proastă decât pe vremea tehnoccraților”, a mai declarat edilul.

Totodată, Gabriela Firea s-a declarat îngrijorată și de faptul că premierul Sorin Grindeanu nu se mai consultă cu liderul PSD, Liviu Dragnea, așa cum se întâmpla la începutul guvernării.

„Privesc și eu cu atenție și îngrijorare faptul că acum câteva zile domnul președinte Dragnea a spus că premierul nu se mai consultă cu domnia sa cum o făcea la începutul guvernării, de fapt la momentul la care a preluat mandatul și că nu se mai întâlnesc atât de des. Motivele pentru care suntem în această siuație nu le cunosc, dar mi-aș dori să le știu pentru că mă îngrijorează dacă premierul nu mai are timp pentru a se consulta cu președintele partidului, având în vedere că este un guvern politic, are și-a asumat un program de guvenare”, a mai spus primarul general al Capitalei.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” de a sancționa șoferii pe autostradă. Care sunt șoferi vizați - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
RUSIA, în lacrimi! A MURIT împușcat de 3 ori! S-a încercat imposibilul
Răsturnare de situație la Survivor. Motivul real pentru care Alexandra a fost eliminată
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers