no author
Anca Olteanu
882 vizualizări 13 sep 2017

„Vrem să ştim cum reuşesc aceste firme să funcţioneze şi să încaseze bani fără autorizaţii şi fără să respecte legile româneşti. Vrem să înţelegem dacă se face lobby pentru ca aceste firme să fie protejate şi cine sunt persoanele implicate în această activitate de lobby. Salutăm controalele făcute în trafic de ANAF, de Poliţia Rutieră sau de Poliţia Locală şi alte instituţii abilitate ale statului, dar le cerem autorităţilor să facă aceste controale şi la firmele neautorizate, care fac transport ilegal şi încasează bani fără a avea o bază legală, nu doar la transportatorii autorizaţi, aşa cum s-a întâmplat până acum”, se arată în comunicatul transmis de Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR).

COTAR ameninţă cu proteste dacă autorităţile nu vor efectua controale pentru a stabili în baza căror legi funcţionează firmele care fac piraterie în taximetrie.

UBER România a lansat un proiect pilot, intitulat „De la CASH la CARD”, care permite celor care nu au încercat UBER pentru că nu au un card sau care sunt reticenţi în legătură cu plăţile online, să folosească iniţial serviciul achitând contravaloarea cursei în numerar.

Pentru a încuraja utilizatorii care folosesc numerar să plătească cu cardul, UBER a încheiat un parteneriat cu BCR pentru cardurile VISA, prin care utilizatorii care plătesc cu numerar primesc cinci călătorii gratuite dacă încarcă în aplicaţie un card BCR Visa, inclusiv un card prepaid.

--

Citește și: