Topul celor mai scumpe cartiere din România

Topul celor mai scumpe cartiere din România
Publicat: 06/08/2017, 12:32
Actualizat: 07/08/2017, 08:39

În Cluj-Napoca, orașul cu cel mai mare nivel al prețurilor cerute din România (1.330 de euro pe metru pătrat util), cele mai scumpe apartamente se află în zona centrală și cea ultracentrală, unde pretențiile vânzătorilor ajung la o medie de 1.530 de euro pe metru pătrat util, situându-se la o diferență de 70 euro pe metru pătrat față de următorul cartier în top, Plopilor (1.460 euro pe metru pătrat util). Zona centrală înregistrează printre cele mai mari scumpiri trimestriale, de 3,8% în primul trimestru din 2017 și de 6% în al doilea trimestru din 2017.

Cele mai accesibile locuințe pot fi găsite în Florești (750 de euro pe metru pătrat util) și în Baciu (950 de euro pe metru pătrat util). Cartierul Florești a înregistrat creșteri ale prețului mediu pe metru pătrat de 5,8% în primul trimestru și de 5,6% în cel de-al doilea.

Cele mai semnificative creșteri de preț pe segmentul apartamentelor, în al doilea trimestru al anului, au avut loc în zona centrală și ultracentrală (+6%), dar și în în zonele Bună Ziua, Europa, Calea Turzii (+5,1%). În Someșeni a fost consemnată, pentru al doilea trimestru consecutiv, o stagnare a prețurilor, în vreme ce în Plopilor a avut loc, practic, cel mai mic avans de pe piața locală, respectiv 2,1%.

În Capitală, cartierele cu cele mai ridicate prețuri pe piața apartamentelor rămân cele din zona de centru-nord a orașului, unde pretențiile vânzătorilor depășesc valoarea de 1.500 de euro pe metru pătrat util, apropiindu-se, în unele cazuri, chiar de pragul de 3.000 de euro pe metru pătrat. Astfel, o locuință poate fi achiziționată, în medie, cu 2.670 de euro pe metru pătrat util în Kiseleff și Aviatorilor, cu 2.390 de euro pe metru pătrat util în Herăstrău și Nordului și, respectiv, cu 2.050 de euro pe metru pătrat util în Dorobanți și Floreasca.

În București se mai găsesc încă și zone cu prețuri de până la 1.000 de euro pe metru pătrat util, printre care Ghencea (890 de euro pe metru pătrat), Rahova (890 de euro pe metru pătrat), Giulești (940 de euro pe metru pătrat) sau Giurgiului (970 de euro pe metru pătrat).

În zona Parcul Carol (Cantemir-Mărășești), prețurile au sărit cu 16,7% pe parcursul a trei luni, până la 1.620 de euro pe metru pătrat util. Creșteri de sub 10% au fost înregistrate și în Giurgiului (7,9%), Griviței și Gara de Nord (6,6%), Dorobanți și Floreasca (6,2%) și Dristor împreună cu Vitan Vechi (6,1%).

Unele zone ale Capitalei au consemnat și scăderi de preț în perioada analizată: -3,1% în Cotroceni, -1% în Ștefan cel Mare, -0,5% în Pipera și -0,4% în Ferdinand.

În Timișoara, deși media de preț consemnată la nivel de oraș în trimestrul al doilea din 2017 este de doar 1.080 de euro pe metru pătrat util, niciuna dintre zonele analizate nu coboară sub pragul de 1.000 de euro pe metru pătrat. Dacă în zonele Ultracentral, Medicină și Piața Unirii pretențiile vânzătorilor ajung la 1.420 de euro pe metru pătrat util, acestea scad până la 1.030 de euro pe metru pătrat util în zonele Bucovina, Simion Bărnuțiu, Gării, Dorobanților și Mircea cel Bătrân.

În ultimele trei luni, prețurile apartamentele au crescut cu 6,3% în zonele Complex Studențesc, Dacia, Elisabetin și Olimpia-Stadion, pe locul al doilea în clasament aflându-se o creștere de 4,6% în arealul Ultracentral-Medicină-Piața Unirii. Cel mai puțin (+1,1%) s-au scumpit chiar cele mai accesibile locuințe, din zonele: Bucovina, Simion Bărnuțiu, Gării, Dorobanților și Mircea cel Bătrân.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Vremea 1 - 29 aprilie 2024. Începem săptămâna cu 31 de grade Celsius. Meteorologii se...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Halep a fost BLOCATĂ. Decizia finală în circuitul WTA
Chec de post. Rețeta ideală pentru iubitorii de cafea
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Fanii din Anglia și Scoția, avertizați înainte de Euro 2024 că berea germană e mai...