13 septembrie 201717:24917

Studiul care le dă fiori angajaţilor din domeniul bancar: peste 1 milion de oameni sunt vizaţi numai în Europa

Dezvoltarea tehnologiei ar putea provoca dispariţia a 30% din locurile de muncă din domeniul bancar în următorii cinci ani, a declarat Vikram Pandit, care a fost directorul Citigroup în timpul crizei financiare, în perioada 2007-2012, potrivit Bloomberg.Inteligenţa artificială şi robotica reduc nevoia de angajaţi în funcţii de back office, a precizat Pandit, care, în prezent, este directorul general al Orogen Group, o firmă de investiţii pe care a cofinanţat-o anul trecut.

„Tot ce se întâmplă cu inteligenţa artificială şi robotica – toate acestea vor uşura procesele”, a spus Pandit.

Cele mai mari companii de pe Wall Street folosesc tehnologie precum machine learning şi cloud computing pentru a-şi automatiza operaţiunile, obligând mulţi angajaţi să se adapteze pentru a găsi noi poziţii. Tom Montag, reprezentant Bank of America, a declarat în iunie că va continua reducerea costurilor prin găsirea de noi metode prin care tehnologia poate înlocui oamenii.

În martie 2016, Citigroup estima o reducere de personal de 30% în perioada 2015-2025, din cauza automatizării din retailul bancar, ceea ce înseamnă o scădere a locurilor de muncă cu 770.000 în Statele Unite şi cu un milion în Europa.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.