2169 vizualizări 11 sep 2017

Compania susţine că hărţi similare pentru promovarea turistică se găsesc şi în Moldova şi în Braşov. 

„MOL România are o politică prin care respectă comunităţile şi minorităţile care trăiesc în diverse regiuni ale României, exemplu în acest sens fiind comunicările în diferite limbi din staţiile amplasate în aceste zone. În acelaşi timp, suntem o companie activă în domeniul mobilităţii, aşa că foarte mulţi turişti ne trec pragul în cele 208 staţii pe care le avem în toată ţara. În acest context, am dezvoltat o serie de hărţi care promovează cele mai frumoase locuri din diferite regiuni. Hărţile despre care se menţionează în aceste ştiri sunt o iniţiativă turistică, iar prin acestea sunt evidenţiate detaliat şi într-un stil prietenos cele mai interesante puncte turistice ale diverselor regiuni ale ţării. Facem precizarea că astfel de hărţi există şi în Moldova şi în Braşov, toate având acelaşi scop,  promovarea celor mai frumoase atracţii turistice din zonă. În cazul de faţă, legenda hărţii este redactată în patru limbi diferite, tocmai pentru a susţine şi mai bine scopul pentru care a fost realizat produsul, promovarea zonei”.

Traian Băsescu a făcut, sâmbătă, apel la români să nu mai cumpere carburanţi de la benzinăriile companiei ungureşti MOL. 

„În toate staţiile MOL se distribuie hărţi cu ţinutul secuiesc autonom în mijlocul ţării. Dragii mei, cei care aveţi maşini, nu mai cumpăraţi combustibil de la MOL! Sunt atâtea staţii, nu mai cumpăraţi combustibil de la MOL, pentru că nicio companie nu îşi poate permite să facă o campanie împotriva Constituţiei statului pe teritoriul căruia a fost primită. Cum să promovezi prin pliante distribuite în benzinăriile MOL autonomia ţinutului secuiesc când tu îţi desfăşori activitatea comercială pe teritoriul unei ţări în a cărei Constituţie spune foarte clar - România e stat unitar? Stat unitar nu înseamnă stat cu enclave autonome", a declarat Traian Băsescu, la Şcoala de vară a tinerilor PMP, de la Neptun. 

Grupul MOL este o companie internaţională cu sediul central în Budapesta, Ungaria. Are operaţiuni în peste 30 de ţări, aproximativ 25.000 de angajaţi în întreaga lume. În domeniul explorării şi producţiei de hidrocarburi, experienţa de peste 75 de ani a Grupului sprijină operaţiunile de producţie în 8 ţări şi activităţile de explorare în 13 ţări. Grupul MOL controlează patru rafinării şi două unităţi petrochimice la nivelul managementului integrat al lanţului de aprovizionare, în Ungaria, Slovacia şi Croaţia. Compania are, de asemenea, o reţea de aproximativ 2.000 de benzinării în Europa Centrală şi de Sud-Est, în 10 ţări, din care peste 200 în România.

Vânzările de motorină (retail) ale MOL în România au crescut cu 12% în prima jumătate a anului, iar vânzările de benzină s-au majorat cu 1%, faţă de perioada similară din 2016, a anunţat, pe 4 august compania, compania.

Mol Group a înregistrat un profit net semestrial de 639 de milioane de dolari, cel mai mare din ultimii 10 ani. Toate segmentele de business au înregistrat creştere, ceea ce a generat o majorare cu 23% a rezultatului operaţional (clean CCS EBITDA) comparativ cu perioada similară a anului trecut.

„Segmentul Upstream a înregistrat rezultate solide în prima jumătate a anului 2017, cu un rezultat EBITDA de 447 de milioane de dolari, în creştere cu 45% faţă de perioada similară a anului trecut, şi a generat flux masiv de numerar liber de 321 de milioane de dolari. Principalii factori care au determinat această evoluţie au fost ascensiunea preţurilor la hidrocarburi pe fondul majorării cu 30% a preţului ţiţeiului Brent, precum şi costurile de exploatare mai mici. Producţia medie de hidrocarburi a atins 110.000 bep/zi în primele şase luni, ceea ce este conform cu estimările pentru anul în curs”, se arată în comunicatul emis.

„Segmentul Downstream a realizat, din nou, rezultate operaţionale record, înregistrând un rezultat Clean CCS EBITDA de 652 de milioane de dolari în prima jumătate a anului. În perioada analizată, s-a înregistrat o creştere de 8% faţă de perioada similară a anului trecut, determinată de marjele de rafinare mai mari şi de disponibilitatea sporită a activelor, care au compensat marjele mai reduse din segmentul petrochimic”, potrivit comunicatului.

Segmentul servicii pentru clienţi (retail) a beneficiat în continuare de o creştere solidă a volumelor şi de contribuţia sectorului non-fuel, ceea ce a generat un rezultat operaţional EBITDA record la nivelul primului semestru, de 150 de milioane de dolari, cu 18% peste nivelul înregistrat în prima jumătate a anului precedent.

Segmentul Gas Midstream (transport de gaze naturale) a generat un rezultat EBITDA de 107 milioane de dolari, în creştere cu 12% faţă de primul semestru al anului precedent, pe baza volumelor considerabil mai mari şi a veniturilor mai mari din taxele pentru utilizarea capacităţii de transport.

 

 

Citește și: