29 iunie 201716:23303

Reacţia Bursei de la Bucureşti după anunţul modificărilor fiscale

Indicele de referinţă BET, care urmăreşte cele mai lichide 12 acţiuni tranzacţionate la Bucureşti, a scăzut la 7.944 de puncte la ora redactării acestei ştiri, minus 2,7% faţă de şedinţă precedentă în condiţiile în care toate companiile de stat sunt pe minus.

Cea mai abruptă scădere, cu excepţia Conpet care are data ex-dividend, este la Transgaz de minus 8,3%, urmat de Romgaz, 5,2% şi Transelectrica de 4,7%, scrie Ziarul Financiar

În programul de guvernare se menţionează că statul vrea să impoziteze în trepte cifra de afaceri a companiei şi nu profitul cum era până acum, ceea ce înseamnă că va impozita companiile indiferent dacă acestea sunt sau nu pe profit. Companiile vor plăti astfel impozit din ce în ce mai mare pe măsură ce se dezvoltă. Iar asta ar putea înseamna că emitenţii de stat de la Bucureşti, care plăteau până acum cele mai mari dividende din lume, nu ar mai putea să plătească dividende pe viitor.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.