9 mai 201718:3820323

PWC: Guvernul ar putea să impoziteze diurnele, bursele sau ajutoarele de înmormântare. Cum se schimbă baza de impozitare în noul Cod Fiscal

Diurna, bursele elevilor şi studenţilor, premiile sportivilor medaliaţi la diferite campionate, dar şi pensiile pentru invalizii de război, orfanii, văduvele de război ar putea fi impozitate dacă proiectul de modificare a Codului Fiscal rămâne neschimbat, spun consultanţii PwC.

Mai multe tipuri de venituri, care în prezent sunt neimpozitate, ar urma să devină impozabile dacă proiectul de modificare a Codului Fiscal nu va suferi nici o modificare, au afirmat consultanţii PwC, în cadrul unei conferinţe care a avut loc marţi.

Printre acestea se numără diurna, bursele elevilor şi studenţilor, premiile sportivilor medaliaţi la diferite campionate, dar şi pensiile pentru invalizii de război, orfanii, văduvele sau văduvii de război etc.

Ministerul Finanţelor intenţionează să modifice de anul viitor sistemului actual de impozitare a veniturilor obţinute de persoane fizice, prin renunţarea la cota actuală de impozitare de 16% şi introducerea impozitului pe gospodărie.

Pe de altă parte, consultanţii PwC arată că, prin lărgirea bazei de impozitare ar urma să fie impozitate ajutoarele pentru dispozitivele medicale, cele de înmormântare sau cele acordate pentru situaţii speciale, cum sunt cele în caz de calamitate etc.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.