4 august 201710:291083

Profitul celei mai mari bănci din România, în primul semestru. Anul trecut era de două ori mai mare

BCR, cea mai mare bancă din România, parte a Erste Group, a încheiat primul semestru cu un profit net de 305 milioane lei ((67,4 milioane euro), jumătate faţă de perioada similară a anului trecut.

BCR, cea mai mare bancă din România, parte a Erste Group, a încheiat primul semestru cu un profit net de 305 milioane lei ((67,4 milioane euro), faţă de 636 milioane lei în perioada similară a anului trecut, scădere determinată în principal, de efectul de bază rezultat din înregistrarea, în bilanţul din primul semestru al lui 2016, a unor venituri consistente din vânzarea unor participaţii, precum şi a unor reluări de provizioane de risc generate de recuperări din credite neperformante, a anunţat vineri banca.

Creditele noi acordate în S1 au totalizat 4,1 miliarde lei, iar rata creditelor neperformante a scăzut la 11%, faţă de 14% în iunie 2016.

Cheltuielile au scăzut cu 7,6% faţă de perioada similară a anului trecut  

Citeşte continuarea în Ziarul Financiar

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.