Primul PSD-ist care cere demiterea ministrului de Finanțe. „Probabil că sunt mulți colegi care o simt, o cred și au convingerea că așa trebuie să fie”

Primul PSD-ist care cere demiterea ministrului de Finanțe. „Probabil că sunt mulți colegi care o simt, o cred și au convingerea că așa trebuie să fie
Publicat: 23/10/2017, 16:53

„Și eu o să-l critic pe domnul ministru actual de Finanțe. Cred că astăzi este, și sper să fie, ultima vizită a domniei sale în Parlament ca și ministru de Finanțe, pentru că mi se pare normal și corect ca partidul – și mai ales prim-ministrul – să aibă pe masă propunerea de revocare a domniei sale din funcție, pentru că, din păcate, ca ministru de Finanțe să faci astfel de declarații pe care, mai târziu, prim-ministrul le contrazice cred că nu este cazul”, a declarat, la Digi24, senatorul PSD Eugen Teodorovici.

Întrebat dacă părerea sa este împărtășită și de alți membri ai PSD, fostul ministru de Finanțe din Guvernul Ponta a spus că, „probabil că sunt mulți colegi care o simt, o cred și au convingerea că așa trebuie să fie”.

„Dacă vă uitați în istorie așa puțin, nu foarte departe, cam tot ceea ce am spus s-a și întâmplat, de la măsurile de la începutul anului, cu acelea faimoase taxe de solidaritate, de impozitare a cifrei de afaceri și multe, multe, multe altele. Dacă îmi dați exemplu de exact una singură care a fost făcută invers decât am spus eu, atunci eu mă retrag din fața camerei. Ca ministru de Finanțe nu poți să acționezi în acest fel”, a adăugat Teodorovici.

Întrebat cum ar vota dacă s-ar depune o moțiune simplă împotriva ministrului Ionuț Mișa, senatorul PSD a evitat un răspuns clar. „Dacă vine la Senat o astfel de moțiune, (…) vom discuta la vremea respectivă. Dar, eu v-am spus-o acum, în direct: cred că domnul Mișa trebuie remaniat urgent”, a spus Teodorovici.

„Față de toți colegii din PSD, care au muncit în campanie, și toți cei care au fost în guvernele PSD și au făcut lucruri bune pentru care lumea ne-a votat, domnul Mișa nici măcar nu este membru de partid, cred, nu a fost în campanie alături de noi și, prin ceea ce dânsul face astăzi, nu face decât să ne creeze nouă deservicii”, a mai declarat Teodorovici.

Fostul ministru social-democrat a făcut referire și la majorarea accizelor la carburanți, care s-a produs deși comisia pe care el o conduce s-a pronunțat împotrivă.

„La supraaciză, până la final de an, cred că ar fi foarte important ca factorul politic, mai ales partidul nostru de guvernământ și ALDE, desigur, să facă o analiză și eu sper din toată inima să se renunțe la o astfel de măsură care nu are cum să aducă niciun beneficiu pentru economia din România. Ne uităm la țările din jur, care au deja mult mai ieftin combustibilul, ceea ce arată foarte clar că nu a fost o măsură logică”, a apreciat Teodorovici.

Întrebat dacă și-a expus argumentele premierului Mihai Tudose și președintelui PSD, Liviu Dragnea, senatorul PSD a răspuns: „Domnului prim-ministru Tudose, în cele zece zile cât am fost consilier onorific, i-am propus câteva chestii, numai că, din păcate, așa cum știți, și domnia sa a afirmat foarte clar, gândurile noastre nu prea se întâlnesc. Adică, dânsul nu este de acord cu ideile mele, așa că nu am pretenția ca dânsul să înțeleagă ceea ce eu îi explic. Sau, dacă vrea să înțeleagă, poate să mă cheme, putem să discutăm, pot să-i argumentez și să-i justific ceea ce eu spun”.

Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, a declarat, joi, că taxa de solidaritate de 2% va fi un fond prin care se dorește asigurarea angajatului în cazul în care firma a intrat în insolvență. 90% din acest procent va merge însă la bugetul de stat, potrivit ministrului.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Trecutul întunecat al lui Mirel, criminalul Andreei: şi-a agresat şi fostele iubite. Reacţia mamei sale,...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Noua regulă de pe 31 MARTIE. Este absolut OBLIGATORIU pentru milioane de români care călătoresc
Vine vara! Vreme de plajă în multe zone ale țării
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația