4021 vizualizări 13 apr 2017„Consiliul de administraţie al NN Pensii a avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), ulterior căreia a luat la cunoştinţă din media despre măsurile stabilite de autoritate în legătură cu mesajul de informare transmis de companie în data de 11 aprilie 2017 către clienţii care au declarat adresa de e-mail. Aşteptăm decizia oficială a ASF şi ne arătăm toată deschiderea şi colaborarea în demersurile ulterioare acesteia, urmând să stabilim şi să le comunicăm în cel mai scurt timp direcţiile de acţiune ale NN Pensii. Reiterăm că intenţiile noastre au fost exclusiv de informare cu privire la sistemul de pensii administrat privat şi la interesul participanţilor de a se informa constant despre situaţia fondurilor economisite pentru pensie”, arată comunicatul.

Administratorul fondului de pensii apreciază poziţiile ferme ale Guvernului şi Ministerului de Finanţe pentru susţinerea Pilonului II.

Consiliul ASF a decis să sancţioneze NN Pensii cu 1% din cifra de afaceri, respectiv cu 750.000 de lei, pentru transmiterea de informaţii înşelătoare. Fondul de pensii şi-a anunţat, marţi, clienţii că în ultimele săptămâni au existat discuţii în spaţiul public privind o eventuală decizie de naţionalizare a fondurilor de pensii private şi le recomandă să se informeze despre contextul pieţei.

--

Citește și: