8 mai 201702:17567

Paris şi Frankfurt se luptă pentru Agenţia Bancară Europeană, care părăseşte Londra după Brexit

Guvernul francez şi-a lansat oficial oferta pentru găzduirea autorităţii europene de supraveghere a sectorului bancar, localizată în prezent în Londra, preşedintele François Holland declarând candidatura Parisului pentru Autoritatea Bancară Europeană într-o scrisoare adresată preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, relatează Politico.eu.

Astfel, Germania şi Franţa luptă pentru găzduirea agenţiei, care va trebui să se relocheze odată ce Marea Britanie va părăsi UE. „Parisul găzduieşte patru din cele mai mari opt bănci din UE şi este vital ca EBA să fie implantată în centrul ecosistemului financiar, permiţând o interacţiune constantă cu cei din sector.“ Oficialii germani au scos la rândul lor în faţă avantajele Frankfurtului în lupta pentru EBA. Oraşul german găzduieşte de asemenea Banca Centrală Europeană, Mecanismul Unic de Supraveghere al acesteia şi Autoritatea Europeană de Asigurări şi Pensii Ocupaţionale.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.