9 martie 201708:212603

Noul motor de creştere economică din România. Harta centrelor care produc 6% din PIB

Pariul jucătorilor din sectorul cu cea mai mare creştere postcriză: 200.000 de români vor lucra în centre de servicii până în 2020 şi vor duce sectorul IT&C la o contribuţie de 9% din PIB. În prezent este 5,9% din PIB.

Opt oraşe din România (Bucu­reşti, Timişoara, Iaşi, Cluj, Si­biu, Braşov, Galaţi şi Craio­va) au împreună aproape 110.000 de angajaţi care lucrează în peste 120 de companii care oferă servicii pentru afaceri, arată datele Invest Romania, instituţia guvernamentală care promovează investiţiile străine, pe baza datelor de la ABSL (Association of Business Service Leaders).

„În următorii ani companiile din out­sour­cing estimează o creştere de 17- 20% pe an a acestei industrii în România. În ritmul actual de dezvoltare, industria serviciilor pentru afa­ceri poate duce sectorul IT&C, per an­samblu, la o pondere de 9% în PIB până în 2020 (faţă de contribuţia de cca. 6% a sectorului IT&C la formarea PIB în 2016 – n.red.)“, a spus Florin Gramă, preşedintele Asociaţiei Liderilor din Domeniul Serviciilor pentru Afaceri din România (ABSL), organizaţia care reuneşte interesele angajatorilor din domeniile Shared Services Center (SSC), Business Process Outsourcing (BPO), Outsourcing IT (ITO) şi Cercetare- Dez­voltare (R&D).

Citeşte continuarea pe Ziarul Financiar

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.