4 iulie 201712:193008

Isărescu despre măsurile PSD: „Impozitul pe cifra de afaceri merge la un restaurant, la un birt”

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a declarat că şi-ar dori să vadă "o dezbatere serioasă" pentru impozitul pe cifra de afaceri şi nu o "descurajare prin acuzaţii de la început".

"Un alt caz despre importanţa dezbaterii, o dezbatere serioasă, nu o descurajare prin acuzaţii de la început: impozitul pe cifra de afaceri este o catastrofă, o dezbatere serioasă, să spună cum se poate împăca impozitul pe cifra de afaceri cu TVA-ul. Că şi TVA-ul este tot un impozit pe cifra de afaceri, numai că pe valoare adăugată. Păi, de fapt, dăm verdicte şi nu dezbatem? Ieri am fost năvălit la o conferinţă de presă pe probleme monetare despre probleme fiscale. Zic - Dar de ce nu discutaţi cu specialiştii din Finanţe? Aceasta este puterea dialogului şi a acestor dezbateri pe care am venit aici să le aud", a spus Isărescu, la conferinţa ZF Bankers Summit `17.

În acest context, Isărescu a precizat că "impozitul pe cifra de afaceri merge la o firmă care nu creează valoare adăugată".

"E la primul rând, acolo jos. Cumpără ceva şi vinde altceva. Un restaurant, un birt, o firmă mică. Nu începi să iei mai multe produse şi... Ce facem, îi impozitezi pe toţi? Aceasta a fost marea revoluţie a TVA-ului şi diferenţierea între impozitul pe vânzări, cum se numeşte în Statele Unite, şi TVA-ul din România", a mai spus guvernatorul BNR.

 

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.