8 mai 201721:26106

În era digitalizării, românii preferă să discute cu angajaţii băncilor faţă în faţă

Încrederea românilor în sistemul bancar se situează peste media globală, în special în ceea ce priveşte factorii de bază, respectiv clienţii au încredere că băncile păstrează în siguranţă banii şi datele lor, a declarat Aurelia Costache, Financial Services Industry Advisory Leader, EY România.

Studiul realizat de EY mai arată că, băncile din ţara noastră sunt aproape de media globală în ceea ce priveşte relevanţa, adică dacă acestea corespund aşteptărilor clienţilor.

„Deşi clienţii băncilor se declară deschişi către o relaţie digitală cu instituţia financiară, 80% preferă interacţiunea cu un angajat, fie în sucursală, fie la telefon, fie prin altă metodă de comunicare”, a afirmat Aurelia Costache, în cadrul conferinţei Future Banking.

Studiul a fost realizat anul trecut în 32 de ţări, având 55.000 de respondenţi, fiind prima dată când participă şi România.

Scopul studiului a fost să analizeze comportamentul consumatorilor, persone fizice, pentru a se întelege cum reacţionează aceştia şi în ce măsură băncile au oferte de produse şi servicii relevante pentru consumatori.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.