12 aprilie 201713:53236

Economist: Risc de 60% ca economia mondială să intre în recesiune în următorul an şi jumătate

Creşterea economiei mondiale este aşteptată să încetinească semnificativ în următoarele luni în condiţiile în care nivelurile datoriilor sunt ridicate atât în China, cât şi în Europa, iar „Trump-mania“ se va disipa, potrivit lui Steen Jakobsen, economist-şef al Saxo Bank, scrie CNBC.

Într-o notă recentă, Jakobsen a explicat că firma sa nu anticipează o recesiune, dar că modelul său economic indică într-adevăr o încetinire semnificativă. „În timp ce piaţa în general vede un risc de sub 10% ca economia mondială să se confrunte cu o recesiune, Saxo împreună cu Nedbank din Africa de Sud întrevăd un risc de peste 60% ca acest lucru să se întâmple“, a declarat Jakobsen.

Europa este văzută drept principal motor de creştere al economiei mondiale, potrivit lui Jakobsen, depăşind SUA în trimestrele doi şi trei ale acestui an. Un număr de case de investiţii şi-au revizuit de asemenea în creştere perspectivele legate de acţiunile europene pe măsură ce temerile legate de ascensiunea populismului se temperează, scrie Ziarul Financiar.

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.