no author
Liviu Dadacus - Mediafax
497 vizualizări 9 mar 2017

„Dacă instituţii importante din acest stat sunt mereu sub atac, s-ar putea să fie o problemă şi începi să te gândeşti - de unde vin toate astea? Atacurile începute împotriva BNR afectează cursul de schimb. Am văzut un atac pe Mugur Isărescu de câteva zile. Nu mi se pare în regulă”, a spus Dragnea la România Tv.

Întrebat dacă se referă la materialele de presă privind presupusa colaborare a lui Isărescu cu Securitatea, Dragnea a răspuns afirmativ.

„Da. Mie nu mi se pare în regulă. Adică sunt decizii oficiale? A decis cineva lucrul acesta? Pentru că o instabilitate la Banca Naţională produce o instabilitate macroeconomică, o instabilitate financiară”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă susţine că un material de presă reprezintă un atac sau dacă suspectează că e altceva în acest sens, Dragnea a răspuns: „Tot timpul este ceva în spate. O tulburarea la BNR, o şubrezire a Băncii Naţionale, pentru România nu e bună, adică discutăm foarte serios”.

Solicitat să precizeze dacă vrea să pună capăt speculaţiilor că ar vrea schimbarea lui Mugur Isărescu, Dragnea a răspuns: „Eu? Niciodată. Vorbesc în numele partidului. Nu vreau schimbarea lui Mugur Isărescu, dimpotrivă”.

„Îl susţin, o spun răspicat. L-am susţinut şi în alte rânduri, şi în alte situaţii, chiar dacă nu mi-au plăcut anumite gesturi, acţiuni. Pentru mine e important ca Banca Naţională să fie stabilă. Este o chestiune strategică”, a conchis Dragnea.

 

--

Citește și: