9 martie 201722:10496

Dragnea sare în apărarea lui Isărescu: Nu e în regulă. Un atac la BNR produce instabilitate financiară

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat, joi, că nu i se par în regulă "atacurile" din presă la adresa guvernatorului BNR, Mugur Isărescu, referitoare la o presupusă colaborare a acestuia cu Securitatea, el arătând că un astfel de atac la adresa BNR produce instabilitate macroeconomică şi financiară.

„Dacă instituţii importante din acest stat sunt mereu sub atac, s-ar putea să fie o problemă şi începi să te gândeşti - de unde vin toate astea? Atacurile începute împotriva BNR afectează cursul de schimb. Am văzut un atac pe Mugur Isărescu de câteva zile. Nu mi se pare în regulă”, a spus Dragnea la România Tv.

Întrebat dacă se referă la materialele de presă privind presupusa colaborare a lui Isărescu cu Securitatea, Dragnea a răspuns afirmativ.

„Da. Mie nu mi se pare în regulă. Adică sunt decizii oficiale? A decis cineva lucrul acesta? Pentru că o instabilitate la Banca Naţională produce o instabilitate macroeconomică, o instabilitate financiară”, a spus Dragnea.

Întrebat dacă susţine că un material de presă reprezintă un atac sau dacă suspectează că e altceva în acest sens, Dragnea a răspuns: „Tot timpul este ceva în spate. O tulburarea la BNR, o şubrezire a Băncii Naţionale, pentru România nu e bună, adică discutăm foarte serios”.

Solicitat să precizeze dacă vrea să pună capăt speculaţiilor că ar vrea schimbarea lui Mugur Isărescu, Dragnea a răspuns: „Eu? Niciodată. Vorbesc în numele partidului. Nu vreau schimbarea lui Mugur Isărescu, dimpotrivă”.

„Îl susţin, o spun răspicat. L-am susţinut şi în alte rânduri, şi în alte situaţii, chiar dacă nu mi-au plăcut anumite gesturi, acţiuni. Pentru mine e important ca Banca Naţională să fie stabilă. Este o chestiune strategică”, a conchis Dragnea.

 

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax Group.